Pannacotta van aardbei en rabarber

Kan jij ook niet wachten tot ons zonovergoten dakterras terug is? Goed nieuws: het aftellen naar de zomer is officieel begonnen! Gaston heropent de deuren van zijn rooftop-restaurant op maandag 4 juli, twee maanden lang van maandag tot vrijdag. Om jullie alvast een voorproefje te geven van wat jullie kunnen verwachten, delen we graag een recept van ons kersverse zomermenu.

Ingrediënten:

— 250 g aardbeien
— 2 à 3 takken ongeschilde rabarber
— 1l kokosmelk
— 100 g suiker
— 300g rabarberpuree
— 400 g aardbei puree
— takje vanille
— 7 g iota
— eventueel rode kleurstof naar believen
— 200 g amandelen
— 200 g pistachenoten
— 100 g pecannoten
— 100 g havermout
— 100 g kokosolie
— 70 g agavesiroop
— 70 g vlierbloesemsiroop
— een snuifje zout
— verse gember
— vanille
— kardemom
— steranijs
— enkele takjes Thaise basilicum
Bereiding:
Kook de kokosmelk met de suiker, de rabarberpuree en de aardbeipuree. Voeg een takje vanille toe. Bind met de iota en voeg indien gewenst wat rode kleurstof toe. Stort uit in de kommetjes en laat opstijven gedurende minimum 3 uur. Puls de amandelen, de pistachenoten en de pecannoten tot een grove notencrunch. Meng met de havermout, de kokosolie, de agavesiroop en een snuifje zout. Bak af op 170°C op bakpapier gedurende ongeveer 30 minuten, maar roer tussendoor geregeld doorheen het mengsel. Versnijd de aardbeien en maak aan met vlierbloesemsiroop. Maak vervolgens een suikersiroop op basis van verse gember, vanille, kardemom en steranijs. Breng de suikersiroop aan de kook en giet over de fijn gesneden, ongeschilde rabarber. Laat minstens 3u trekken. Werk vervolgens de opgesteven pannacotta af met de gemarineerde aardbei, de rabarber, de takjes Thaise basilicum, de rabarbersorbet en de pistachecrunch. Smakelijk!
Photo credits: Mix Media

Benefietdiner ten voordele van Oekraïne

We steken de slachtoffers uit Oekraïne graag een warm hart onder de riem door te doen waar we in uitblinken: lekker eten maken! Daarom organiseren we op vrijdag 8 april bij Gaston een benefietdiner ten voordele van Oekraïne. Ons doel? Minstens € 5.000,00 ophalen, dat we integraal schenken aan Consortium 1212.

Voor de gelegenheid tovert Coeur Catering een uitgebreid menu op tafel met het beste van de Oekraïense keuken en aangepaste dranken, gesponsord door Van den bussche Gent, Crabbelaer en SPA. De teams van Gaston en Coeur Catering werken die avond geheel vrijwillig om de opbrengst te verhogen!

Verwacht je aan een ongedwongen, culinaire avond met een uitgebreide apéro op het mooiste dakterras van Gent, gevolgd door een uitgebreid driegangenmenu en achtergrondmuziek uit Oekraïne. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een selectie wijnen en bubbels van Van den bussche Gent ter plaatse te kopen, waarvan de opbrengst eveneens volledig naar het goede doel gaat. Benieuwd naar het menu? Mail naar sebastiaan@coeurcatering.be.

Reserveer nu via sebastiaan@coeurcatering.be.

Recepttip: Carpaccio van coquille en rode biet 

Licht, fris en snel: deze carpaccio van coquille en rode biet is het uitgelezen voorgerecht om de lente te verwelkomen.

Ingrediënten:

— 1 komkommer
— 2 jalapeños
— 2 lookteentjes
— zeste van 1 limoen
— 2 eetlepels olijfolie
— 2 snuifjes zout
— 2 mini rode bietjes
— 8 coquilles
— 1 glas vers pompelmoessap
— 2 eetlepels sushi-azijn
— 1 eetlepel gemberpuree
— 2 eetlepels sojasaus met ponzu
— 2 eetlepels dashibouillon
— een handvol gepofte boekweit
— een handvol verkruimelde kroepoek
— een handvol vers geplukte dille
Bereiding:
Meng het verse pompelmoessap met de sushi-azijn, gemberpuree, sojasaus met ponzu en dashibouillon. Zet deze dressing eventjes opzij. Snij de komkommer in brunoise. Hak de jalapeños in heel fijne stukjes. Meng de komkommer en de jalapeños met de fijn gehakte look, de fijn versneden zeste van limoen, de olijfolie en het zout. Bedek de bodem van een diep bord met 1/4 van dit mengsel. Versnijd 1/4 van de rode bietjes fijn met een mandoline, bovenop de eerste laag. Leg daarbovenop twee coquilles. Napeer royaal met de dressing. Werk af met gepofte boekweit, verkruimelde kroepoek en verse dille.

Coeur Catering zoekt versterking

De kop is eraf! En door de talrijke (uitgestelde) events is het momenteel drukker dan ooit. We zijn dan ook op zoek naar heel wat enthousiaste medewerkers om keer op keer een geslaagd event neer te zetten!

Coeur Catering drukt intussen al meer dan twintig jaar met veel enthousiasme zijn stempel op de cateringwereld. Onze baseline is catering with a heart: we hebben een groot hart voor onze medewerkers en klanten, voor creativiteit, voor duurzame producten en processen en voor vernieuwing. Coeur Catering is actief als vaste partner van Gaston Gent, Muziekcentrum de Bijloke, STAMcafé & STAMmuseum, en werkt daarnaast als preferred catering partner op diverse locaties doorheen België.

Ben jij een echte teamplayer en heb je zin om deel uit te maken van een van de beste cateraars van het land? Ben je dynamisch en heb je pakken energie die je graag wil delen met je team? Heb je een hart voor Gent, food, cultuur en een inspirerende werkomgeving? Tot slot, klinken hospitality en beleving je als muziek in de oren? Dan is Coeur Catering misschien wel iets voor jou!

We zijn momenteel op zoek naar chefs, all-round logistiek medewerkers en zaalverantwoordelijken. Interesse? Ontdek hier al onze vacatures: lees meer.

Recepttip: Tempura van bloemkool met tomatenaioli

Inspiratie voor een heerlijk, hedendaags veganistisch hapje? Dan komt dit handige recept voor tempura van bloemkool met tomatenaioli als geroepen.

Ingrediënten:

– 1 gewassen bloemkool, verdeeld in grote bloemkoolroosjes

– 140 gr  IJSKOUD water (met ijsblokken)

– een handvol cresse

Voor het tempurabeslag:

– 60 g rijstmeel

– 35 gr maïzena

– 2 el milde paprikapoeder mild

– 2 el gerookte paprikapoeder

– 2 el komijnpoeder

– 1/2 el lookpoeder

– een stevige snuif cayennepeper

– een handvol gerookt zout

Voor de tomatenaïoli:

een portie plantaardige mayo (1/2)

zongedroogde tomaten met sap (1/2)

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor het tempurabeslag. Voeg het ijskoude water toe en meng met een klopper. Haal de bloemkoolroosjes door het tempurabeslag. Frituur vervolgens op 180°C tot de roosjes mooi krokant zijn. Werk nadien af met gerookt zout. Meng de ingrediënten voor de tomatenaïoli. Werk af met cresse. Smakelijk!

 

 

 

House of Weddings kwaliteitslabel

Wist je dat Coeur Catering officieel houder van het House of Weddings kwaliteitslabel is? Een onvergetelijk trouwfeest? Yes, we can! En dat mag geweten zijn. Het House of Weddings kwaliteitslabel is dé bekroning van de meest ervaren en betrouwbare huwelijksleveranciers in België. Omdat ons team nu eenmaal elk detail tot in de puntjes verzorgt – bloemenveld incluis.

 

Credits: fotografie @audreynaessensfotografie, planning @audreynaessensfotografie & @houseofsie, styling @houseofsie, bloemen @tbloemt

Feeërieke wintertrouw

Winter weddings are the best! Niets zo feeëriek als een winterse tafelsetting. Weet je niet hoe te beginnen aan je onvergetelijke wintertrouw? Laat je leiden door onze getalenteerde wedding planner. Ons ervaren event team buigt zich over alle details en elk onderdeel van je trouwfeest, zodat niks aan het toeval wordt overgelaten op dé dag van je leven. Laat die trouwklokken maar luiden.

Photo credit: @degrootebloemen

Cadeautip: giftvoucher van STAMcafé

Gebrek aan inspiratie voor een nieuwjaarsgeschenk waar je doopmeter of -peter echt vrolijk van wordt? Met een cadeaubon voor een brunch of lunch bij STAMcafé doe je zowaar iedereen een groot plezier.
Want wie houdt er nu niet van een heerlijk brunchbuffet, lunch of koffieklets met gebak in deze zalige omgeving? Kom langs en vraag ernaar, of bestel je cadeaubon via stamcafe.gent.
Photo credits: @eating.gent

Hoor de huwelijksklokken luiden!

Grootse plannen voor 2022? Dat treft, wij ook! Want als we de huwelijksklokken horen luiden, zijn we in ons element bij Coeur Catering. Van intimistische tafeldecoratie tot adembenemende outdoor settings die baden in stijlvolle grandeur, onze ploeg maakt gegarandeerd jouw droomdag waar, tot in de puntjes.

Weet je niet goed waar te beginnen? Wel, first things first: maak een afspraak met ons ervaren event team. Onze gedreven wedding planner gidst je door de hele event flow, zodat je geen enkel detail over het hoofd ziet.

Photo credits: @elkevdende. Organisatie & styling @tabloomargot. Set-up in samenwerking met @yesitsyou_events

Kersttip: doe een bon van Gaston cadeau

Een gegarandeerd geslaagde cadeautip voor je lief, ma of BFF? Met een cadeaubon voor rooftopbar en -resto Gaston maak je iedereen blij.

Gaston heeft alles in pacht voor memorabele lunch of diner op maat van ieders wensen: een gezellig interieur en een uniek terras met het meest genereuze uitzicht van Gent. Tel daar de heerlijke keuken van onze chef Wim bovenop en daar wordt gegarandeerd iedereen vrolijk van.