animation

Coeur Catering streeft naar een verhaal op maat van zijn klanten.

Services

 

Naast zijn talrijke geliefde eigen feestlocaties, ontfermt Coeur Catering zich over de catering van elk type event – privé of corporate – in tal van andere feestzalen en inspirerende eventlocaties in heel België en ver daarbuiten. En toch bent u niet gebonden aan een vaste locatie uit hun aanbod, want Coeur Catering kan even goed een mobiele unit voorzien op eender welke locatie.

 

Coeur Catering streeft naar een verhaal op maat van zijn klanten. Het Gentse cateringbedrijf kookt met liefde voor het product en met oog voor detail, verfijnd en toch ongedwongen. Want voor Coeur Catering is eten bovenal een beleving.

 

Naargelang je wensen, speelt Coeur Catering even graag in op culinaire trends als op traditie. Van eenvoudig tot gesofisticeerd, telkens met één rode draad: een scherp gevoel voor smaak en textuur, maar evenzeer voor etiquette en decoratie. Coeur Catering streeft naar duurzame catering die alle zintuigen prikkelt. Ongeacht je evenement, van incentive over sweet sixteen party tot huwelijksfeest, Coeur Catering garandeert een charmant verhaal met karakter.

 

Coeur Catering staat garant voor een uitstekende service en een persoonlijk verhaal. Van een charmant trouwfeest tot een groots business event, Coeur Catering streeft naar een cateringverhaal op maat.

 

E-Coeur

Coeur Catering gaat al jaren prat op een duurzame aanpak, een visie die vervlochten is in het DNA van het bedrijf. Sinds 2018 giet de cateraar al deze ambities in een concreet actieplan.

Duurzame catering

Minimum 40% van het aanbod van Coeur Catering is resoluut vegetarisch. Vis, groenten en fruit is steeds seizoensgebonden en, waar mogelijk, biologisch. Chocolade en koffie zijn steevast afkomstig uit eerlijke handel. Wanneer er een lokale variant voorhanden is, krijgt dit alternatief voorrang. Wijnen en schuimwijnen zijn van Europese makelij.

2020 – what’s next?

Coeur Catering blijft inzetten op duurzaam ondernemen. Zo investeert de cateraar in zonnepanelen, groene energie en isolatie, in de ambitie om steeds meer zijn ecologische voetafdruk te beperken. Hiervoor slaat Coeur Catering de handen in mekaar met Stad Gent en UGent, die advies en expertise leveren. Met trots maakt het Gents bedrijf deel uit van een select aantal cateraars die zich hierin onderscheiden.

Zero Food Waste

Met zijn jarenlange expertise wil Coeur Catering voedselverspilling tegengaan op alle vlakken. Zo beantwoordt de aankoop van producten aan de reële vraag. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes, krijgen bereidingen een lang, tweede leven. Overschotten worden creatief herwerkt of gedoneerd aan kansarme gezinnen in samenwerking met het Gentse Foodsavers.

Alternatief transport

Waar en wanneer het kan, levert en verplaatst Coeur Catering zich per fiets, in samenwerking met het Gentse Cargo Velo. Je fiets herstellen kan als medewerker ter plaatse in het atelier. Het eigen wagenpark wordt verjongd met het oog op een lager verbruik en Coeur Catering anticipeert op de elektrische wagen door de installatie van elektrische laadpunten.

Van mei plasticvrij naar 365 dagen plasticbewust

Coeur Catering wil plastic beperken en slimme alternatieven aanbieden. PET maakt plaats voor duurzame oplossingen: glazen flessen, SodaStream of eenvoudigweg kraantjeswater al dan niet met een smaakje. Alle rietjes zijn recycleerbaar. Waar er plastic aan te pas komt, wordt er gekozen voor aankoop in grote oplage. Ook op verplaatsing wordt het afval gesorteerd.

Paperless & conscious atelier

Coeur Catering communiceert overwegend digitaal naar zowel leveranciers en klanten en schakelde reeds over op 100% digitale facturatie. Ter plaatse in de bureaus, ateliers en eigen eventruimtes wordt een strikt verlichtingsplan gehanteerd.

Onze kracht? Een gedreven team, jarenlange expertise, een creatieve kijk en een scherp oog voor perfectionisme. Het zijn voor Coeur Catering de pijlers van geslaagde catering. Nieuwsgierig? Ontdek onze laatste events onder Blog.