animation

Coeur Catering streeft naar een verhaal op maat van zijn klanten.

Services

 

Daarnaast ontfermt Coeur Catering zich over de catering van elk type event – privé of corporate – in tal van andere feestzalen en eventlocaties in heel België en ver daarbuiten. En toch hoeft u zich niet te binden aan een vaste locatie aangezien Coeur Catering even goed en waar dan ook een mobiele unit kan voorzien.

 

Naargelang je wensen, speelt Coeur Catering even graag in op culinaire trends als op traditie. Van eenvoudig tot gesofisticeerd, telkens met één rode draad: een scherp gevoel voor smaak en textuur, maar evenzeer voor etiquette en decoratie. Coeur Catering streeft naar duurzame catering die alle zintuigen prikkelt. Ongeacht je evenement, van incentive over sweet sixteen party tot huwelijksfeest, Coeur Catering garandeert een charmant verhaal met karakter.

 

Coeur Catering staat garant voor een uitstekende service en een persoonlijk verhaal. Van een charmant trouwfeest tot een groots business event, Coeur Catering streeft naar jouw cateringverhaal op maat.

 

E-Coeur 2022

Coeur Catering gaat al jaren prat op een duurzame aanpak, een visie die vervlochten is in het DNA van het bedrijf. Sinds 2018 giet de cateraar al deze ambities in een concreet actieplan: e-Coeur.

 

Duurzame catering

Minimum 40% van het aanbod is resoluut vegetarisch. Bovendien verkiezen we vis, vlees en groenten van lokale en biologische oorsprong. Chocolade en koffie zijn steevast afkomstig uit eerlijke handel. Wijnen en schuimwijnen komen exclusief uit Europa. In ons assortiment werken we eerder met een seizoengebonden “catch of the day” vis uit de Noordzee dan met een vaste vissoort.

 

2022 – what’s next?

Coeur Catering blijft inzetten op duurzaam ondernemen. Zo wordt het vegetarische aanbod tegen 2022 naar minstens 50% opgetrokken en investeert de cateraar in zonnepanelen, groene energie en isolatie. Hiervoor slaat Coeur Catering de handen in mekaar met Stad Gent en UGent, die advies en expertise leveren. Met trots maakt het Gentse bedrijf deel uit van een select aantal cateraars die zich hierin onderscheiden.

Als partner en ambassadeur zullen we Go Forest ondersteunen. Dat is een NGO die vecht tegen ontbossing en zich inzet voor de bescherming van de biodiversiteit in de strijd tegen klimaatverandering. Tegen 2030 wil Coeur Catering samen met Go Forest minstens 20.000 bomen aanplanten in het Peruviaanse Amazonewoud.

 

Zero Food Waste

Met zijn jarenlange expertise wil Coeur Catering voedselverspilling tegengaan op alle vlakken. Zo beantwoordt de aankoop van producten aan de reële vraag. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes, krijgen bereidingen een lang, tweede leven. Overschotten worden creatief herwerkt of gedoneerd aan kansarme gezinnen in samenwerking met het Gentse Foodsavers. In STAMcafé hebben we dan weer een goede samenwerking met Too Good To Go.

 

Alternatief transport

Waar en wanneer het kan, levert en verplaatst Coeur Catering zich per fiets, in samenwerking met het Gentse Cargo Velo. Je fiets herstellen kan als medewerker ter plaatse in het atelier. Het eigen wagenpark wordt verjongd met het oog op een lager verbruik en Coeur Catering anticipeert op de elektrische wagen door de installatie van elektrische laadpunten.

 

Van mei plasticvrij naar 365 dagen plasticbewust

Coeur Catering wil plastic beperken en slimme alternatieven aanbieden. PET maakt plaats voor duurzame oplossingen: glazen flessen, SodaStream of eenvoudigweg kraantjeswater. Alle rietjes zijn recycleerbaar. Waar er plastic aan te pas komt, wordt er gekozen voor aankoop in grote oplage. Ook op verplaatsing wordt het afval gesorteerd.

 

Lees hier meer over e-Coeur

Onze kracht? Een gedreven team, jarenlange expertise, een creatieve kijk en een scherp oog voor perfectionisme. Het zijn voor Coeur Catering de pijlers van geslaagde catering. Nieuwsgierig? Ontdek onze laatste events onder Blog.