Coeur Catering streeft naar een verhaal op maat van zijn klanten.

Over ons

Al meer dan 20 jaar drukt Coeur Catering met veel enthousiasme zijn stempel op de cateringwereld met een team van 40 vaste, gedreven en professionele medewerkers.

Onze kracht? Een ervaren team, jarenlange expertise, een creatieve kijk en een scherp oog voor perfectionisme onder het motto “Happy People Make Great Food”.

We zijn vaste cateringpartner van Film Fest Gent, Festival van Vlaanderen en Gent Jazz. Sinds 2010 baten we Rooftop Gaston uit: een prachtig dakrestaurant tijdens de zomermaanden en gegeerde privélocatie doorheen het jaar. We zijn exclusieve cateraar in Muziekcentrum De Bijloke en Stadsmuseum Gent waar we ook uitbater zijn van de brunchzaak het STAMcafé. Vanaf 2025 zijn we ook een van de cateringpartners verbonden aan het BMCC in Brugge.

Daarnaast ontfermen we ons over de catering van elk type event in tal van andere feestzalen en eventlocaties. En toch hoeft u zich niet te binden aan een vaste locatie aangezien ons gedreven logistieke team waar dan ook een mobiele unit kan voorzien.

Coeur Catering draagt het B-Corp-label en streeft naar een onvergetelijk verhaal op maat van zijn klanten op de meest duurzame manier.

Duurzaamheid loopt als een rode draad door alles wat we doen. We werken met lokale producenten, seizoensgebonden ingrediënten en eerlijke partners. We beperken voedselverspilling, verminderen onze ecologische voetafdruk en zetten als bedrijf in op sociale impact.

En al deze inspanningen worden beloond: in 2024 wonnen we de Gault&Millau Sustainability Catering Award en sinds 2025 mogen we als eerste Belgische cateraar het B-Corp-label dragen. Dat is een internationale erkenning voor bedrijven die echt het verschil maken op het vlak van mens, milieu en maatschappij.

We blijven vernieuwen, bewust kiezen en inspireren met eten dat mensen samenbrengt.

Services

Daarnaast ontfermt Coeur Catering zich over de catering van elk type event – privé of corporate – in tal van andere feestzalen en eventlocaties in heel België en ver daarbuiten. En toch hoeft u zich niet te binden aan een vaste locatie aangezien Coeur Catering even goed en waar dan ook een mobiele unit kan voorzien.

Naargelang je wensen, speelt Coeur Catering even graag in op culinaire trends als op traditie. Van eenvoudig tot gesofisticeerd, telkens met één rode draad: een scherp gevoel voor smaak en textuur, maar evenzeer voor etiquette en decoratie. Coeur Catering streeft naar duurzame catering die alle zintuigen prikkelt. Ongeacht je evenement, van incentive over sweet sixteen party tot huwelijksfeest, Coeur Catering garandeert een charmant verhaal met karakter.

Coeur Catering staat garant voor een uitstekende service en een persoonlijk verhaal. Van een charmant trouwfeest tot een groots business event, Coeur Catering streeft naar jouw cateringverhaal op maat.

Coeur Catering: Kernwaarden

Coeur Catering werkt steeds vanuit enkele kernwaarden die de basis vormen van het succes en de drijvende kracht zijn in het streven naar uitmuntendheid. Zo wil het een inclusieve en respectvolle cateraar zijn waarin gastvrijheid en duurzaamheid centraal staan. Op die manier zorgt het voor een positieve impact, zowel binnen als buiten de organisatie.

Inclusiviteit en diversiteit

Coeur Catering streeft naar een inclusieve omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd, etniciteit of religie. Diversiteit wordt gezien als een kracht die het bedrijf verrijkt.

Mensen: Happy People Make Great Food

De mensen die werken voor Coeur Catering zijn de belangrijkste troef. Talenten, ideeën en bijdragen van elk individu worden gewaardeerd en er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling en groei van alle medewerkers zodat ze hun volledige potentieel kunnen benutten. Er wordt gestreefd naar een positieve en ondersteunende werkomgeving waarin iedereen zich goed voelt.

Respect

Respect staat centraal in alle interacties, zowel intern als extern. Iedereen wordt met integriteit, eerlijkheid en empathie behandeld. Er wordt geluisterd naar elkaars perspectieven, waarden en ideeën. Open communicatie en een constructieve samenwerking vormen de basis.

Gastvrijheid

Gastvrijheid is de kern van de zaak. Coeur Catering biedt elke gast een warm welkom en een onvergetelijke ervaring. Er wordt geluisterd naar de behoeften en wensen van de klant en onze diensten worden daarop afgestemd. Er wordt steeds gestreefd naar een uitmuntende service en het creëren van een gastvrije sfeer op elk evenement.

Yes we are B Corp-Certified!

We gaan al jaren prat op een duurzame aanpak en dat met een visie die vervlochten is met het DNA van ons bedrijf. Al sinds 2018 worden deze ambities in een concreet intern E-Coeur gegoten. Een plan waarbij de impact van onze werking op het milieu zoveel mogelijk wordt verminderd en er op een verantwoorde manier wordt omgegaan met natuurlijke hulpbronnen. 

En deze inspanningen worden erkend door tal van onze klanten en door de sector die dezelfde waarden delen: op de Belgische Catering Awards by Gault&Millau van 2024 wonnen we de Sustainability Award.

En we staan niet stil! Na een intensieve implementatie van twee jaar in samenwerking met The Shift en Sustainability Partner dragen we sinds 2025 als eerste Belgische cateraar het B-Corp-Label. Dit internationaal gerenomeerde label erkent bedrijven die duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen als onderdeel van hun kernwerking met respect voor mens, milieu en gemeenschap.

People, planet en profit zijn de drie pijlers waarop onze hele organisatie wordt gebouwd. Mensen staan centraal, of het nu gaat om de eigen medewerkers, klanten of de gemeenschap waarin we actief zijn. We streven naar een positieve impact op het milieu en naar winstgevendheid omdat het ons in staat stelt te blijven groeien en onze doelen te realiseren. Het evenwicht tussen people, planet en profit is essentieel voor een succesvolle en verantwoorde bedrijfsvoering.

Great food feels good!

Minstens veertig procent van ons aanbod is plant-based. We verkiezen daarbij lokale en biologische seizoensgroenten en -fruit via VANIER. Omdat de voetafdruk te groot is hebben we rundsvlees uit ons assortiment vervangen door heerlijk lokaal gekweekt varkensvlees Duroc D’Olives of biologische kip  van Natuurvlees Dobbelaere met respect voor smaak, dier en milieu. In ons visassortiment werken we eerder met een catch of the day uit de Noordzee om zoveel mogelijk bijvangst te vermijden. Het brood dat we aanbieden nemen we af van de Gentse sociale bio-bakkerij Compaan waardoor we bijdragen aan de verduurzaming van de economie. De chocolade die we gebruiken is lokaal verwerkt en steevast afkomstig uit eerlijke handel.

Zero Food Waste

We gaan voedselverspilling tegen op alle mogelijke manieren door niet meer food aan te bieden dan er reëel wordt gevraagd. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes krijgen bereidingen een lang, tweede leven. Overschotten worden creatief herwerkt en indien mogelijk herverdeeld. In ons STAMcafé werken we  samen met Too Good To Go om de laatste restjes van de dag bij de juiste persoon terecht te laten komen.

Verantwoord drinken

Ons duurzaam verhaal stopt natuurlijk niet in de keuken. Qua dranken doen we voor onze (schuim-)wijnen geen beroep op het aanbod uit de nieuwewereldlanden om de CO2-uitstoot bij het transport te beperken. Het merendeel is biologisch van makelij en steeds vaker van Vlaamse origine. We wisselen suikerrijke frisdranken in voor huisbereide ijsthees en suikervrije fruit- en munt-infused waters. Onze koffie De Draak wordt niet alleen lokaal gebrand in Gent, hij draagt ook het Rainforest Alliance label. De thee die we aanbieden is steevast biologisch.

What’s else is there?

Op Rooftop Gaston, in het STAMcafé, ons productie-atelier en Muziekcentrum De Bijloke drinken we gefilterd uit de kraan dankzij de sociale impactonderneming Robinetto om zo transport en verpakking tot een minimum te beperken.

We hebben een doorgedreven afval- en recyclagebeleid. Zowel op verplaatsing als in ons productie-atelier wordt al het afval gescheiden. We willen plastic en ander afval zoveel mogelijk beperken en slimme alternatieven aanbieden of aankopen in grotere oplages. Al onze food en dranken worden aangeboden in porselein en glas. Rietjes vermijden we en als dat niet kan zijn deze ook recycleerbaar.

Het dak van ons productie-atelier werd zopas vernieuwd, geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen die instaan voor een groot deel van onze stroombehoefte. Er komen laadpalen voor de nieuwe hybride en elektrische wagens die stapsgewijs hun intrede zullen doen in ons wagenpark dat aan een snel tempo wordt vergroend.

Rooftop Gaston behaalt in 2025 het Green Key-Label: een internationaal duurzaamheidskeurmerk voor horecazaken die aantoonbaar milieuvriendelijk werken met aandacht voor energie, water, afval en lokale verankering.

Coeur Catering blijft het advies op het vlak van duurzame catering van Stad Gent, The Shift en Sustainablity Partner en UGent opvolgen. Het behalen van het B-Corp-Label is geen eindpunt maar een begin. Het is een bevestiging van onze identiteit  waarmee we klanten én concurrenten willen inspireren.

 

Feel good!

Als ambassadeur ondersteunen we Go Forest: een NGO die zich inzet tegen de ontbossing en de bescherming van de biodiversiteit in de strijd tegen de klimaatverandering. Tegen 2030 willen we minstens 20.000 bomen aanplanten. Coeur Catering en Go Forest maken het mogelijk om op elk event dat u organiseert extra bomen te planten. Dat creëert een instant feelgoodgevoel tijdens en na het event waarover u de dag zelf en nadien kan communiceren.  Neem het heft in eigen handen en maak het verschil via deze link.