Coeur Catering streeft naar een verhaal op maat van zijn klanten.

Over ons

Coeur Catering drukt al 20 jaar met veel enthousiasme zijn stempel op de cateringwereld in België en het buitenland, en dat met een team van om en bij de 40 vaste, gemotiveerde en professionele medewerkers. We zijn al jarenlang de exclusieve cateringpartner van Film Fest Gent en het Festival van Vlaanderen.

Coeur Catering streeft naar een verhaal op maat van zijn klanten en kookt met liefde voor het product en oog voor detail, verfijnd en toch ongedwongen. Onze kracht? Een gedreven team, jarenlange expertise, een creatieve kijk en een scherp oog voor perfectionisme.

In 2010 lanceerden we Rooftop Bar&Restaurant Gaston. Het is – behalve het mooiste dakrestaurant van Gent tijdens de zomermaanden – een gegeerde locatie doorheen het jaar voor elk privé – of professioneel event.

Sinds 2019 zijn we exclusieve cateraar verbonden aan het prestigieuze Muziekcentrum De Bijloke en het Stadsmuseum Gent. We zijn ook uitbater van STAMcafé op de zelfde site.

Services

Daarnaast ontfermt Coeur Catering zich over de catering van elk type event – privé of corporate – in tal van andere feestzalen en eventlocaties in heel België en ver daarbuiten. En toch hoeft u zich niet te binden aan een vaste locatie aangezien Coeur Catering even goed en waar dan ook een mobiele unit kan voorzien.

Naargelang je wensen, speelt Coeur Catering even graag in op culinaire trends als op traditie. Van eenvoudig tot gesofisticeerd, telkens met één rode draad: een scherp gevoel voor smaak en textuur, maar evenzeer voor etiquette en decoratie. Coeur Catering streeft naar duurzame catering die alle zintuigen prikkelt. Ongeacht je evenement, van incentive over sweet sixteen party tot huwelijksfeest, Coeur Catering garandeert een charmant verhaal met karakter.

Coeur Catering staat garant voor een uitstekende service en een persoonlijk verhaal. Van een charmant trouwfeest tot een groots business event, Coeur Catering streeft naar jouw cateringverhaal op maat.

E-Coeur: de duurzame catering aanpak

Coeur Catering gaat al jaren prat op een duurzame aanpak en dat met een visie die vervlochten is met het DNA van het bedrijf. Sinds 2018 worden deze ambities in een concreet actieplan gegoten: E-COEUR waarbij de impact op het milieu zoveel mogelijk wordt verminderd en er op een verantwoorde manier wordt omgegaan met natuurlijke hulpbronnen.

People, planet en profit zijn de drie pijlers waarop de hele organisatie wordt gebouwd. Mensen staan centraal, of het nu gaat om de eigen medewerkers, klanten of de gemeenschap waarin Coeur Catering actief is. Er wordt gestreefd naar een positieve impact op het milieu en naar winstgevendheid omdat het Coeur Catering in staat stelt te blijven groeien en zijn doelen te realiseren. Het evenwicht tussen people, planet en profit is essentieel voor een succesvolle en verantwoorde bedrijfsvoering.

Ons foodaanbod

Veertig procent van ons aanbod is resoluut vegetarisch. Omdat de voetafdruk te groot is, hebben we rundsvlees uit ons standaard assortiment geschrapt. We verkiezen lokale en seizoensgebonden groenten en fruit. In ons visassortiment werken we eerder met een seizoengebonden catch of the day uit de Noordzee dan met een vaste vissoort om zoveel mogelijk bijvangst te vermijden. Een groot deel van het brood dat we aanbieden nemen we af van de Gentse sociale bio-bakkerij Compaan waardoor we bijdragen aan de verduurzaming van de economie. De chocolade die we gebruiken is lokaal verwerkt en steevast afkomstig uit eerlijke handel.

Verantwoord drinken

Ons duurzaam verhaal stopt natuurlijk niet in de keuken. Het zet zich daarnaast voort in ons drankenassortiment. Zo doen we voor onze (schuim-)wijnen geen beroep op het aanbod uit de nieuwe wereldlanden om de CO2-uitstoot bij het transport te beperken. We wisselen daarnaast suikerrijke frisdranken in voor huisbereide ijsthees, limonades en suikervrije fruit- en munt infused waters. Onze koffie De Draak wordt niet alleen lokaal gebrand in Gent, hij draagt ook het Rainforest Alliance label. De thee die we aanbieden is steevast biologisch.

What’s next?

Coeur Catering blijft inzetten op duurzaam ondernemen. Zo wordt ons vegetarische aanbod nog meer opgetrokken en vergezeld van een ruimer veganistisch aanbod. Het is onze ambitie om nog meer met lokale en biologische producten te werken en onze banden met lokale leveranciers te versterken om zo onze afname te vergroten. Zo werken we voor onze kazen samen met de Gentse coöperatieve het Hinkelspel, komt onze charcuterie van de Hoeveslagerij De Vierklaver, onze biologische kip van Natuurvlees Dobbelaere en ons varkensvlees van Duroc d’Olives uit Lochristi. Onze confituren en chutneys komen dan weer van het Gentse Callas en we halen onze mosterd bij Tierenteyn.

We zullen steeds vaker een (schuim-)wijn van Belgische oorsprong aanbieden om zo de CO2-uitstoot nog te verminderen en hebben goede banden met enkele mooie domeinen uit de streek zoals Wijngoed Rhode.

Op Rooftop Gaston, in STAMcafé en Muziekcentrum De Bijloke komt zowel het plat als het spuitwater dat u drinkt gewoon en gefilterd uit de kraan dankzij de sociale impactonderneming Robinetto om zo transport en verpakking tot een minimum te beperken. Ook het hele catering team dat aan de slag is in ons productie-atelier maakt hiervan gebruik.

Het dak van ons productie-atelier werd zopas volledig vernieuwd, geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen die instaan voor 80% van onze eigen stroombehoefte. Er komen laadpalen voor de nieuwe hybride en elektrische wagens die stapsgewijs hun intrede zullen doen in het wagenpark dat we op aan een snel tempo aan het vernieuwen en vergroenen zijn.

Coeur Catering blijft het advies op het vlak van duurzame catering van Stad Gent en UGent opvolgen. Op die manier kunnen we deel uitmaken van een select aantal cateraars die zich op dat vlak onderscheiden.

Als partner en ambassadeur ondersteunen we Go Forest: een NGO die zich inzet tegen de ontbossing en de bescherming van de biodiversiteit in de strijd tegen de klimaatverandering. Tegen 2030 wil Coeur Catering samen met Go Forest minstens 20.000 bomen aanplanten.

Zero Food Waste

Met zijn jarenlange expertise wil Coeur Catering voedselverspilling tegengaan op alle vlakken. Zo beantwoordt de aankoop van producten aan de reële vraag. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes krijgen bereidingen een lang, tweede leven. Overschotten worden creatief herwerkt en indien mogelijk herverdeeld via FoodSavers. In ons STAMcafé werken we dan weer samen met Too Good To Go om de laatste restjes van de dag bij de juiste man of vrouw terecht te doen komen.

Afval- en recyclagebeleid

We hebben een doorgedreven afval- en recyclagebeleid. Zowel op verplaatsing als in ons productie-atelier wordt al het afval gescheiden opgehaald. Coeur Catering wil plastic en andere afval zoveel mogelijk beperken en slimme alternatieven aanbieden of aankopen in grotere oplage organiseren. Al onze food en dranken worden aangeboden in porselein en glas. Als het toch take away betreft, is het steevast in een duurzame verpakking. Rietjes vermijden we en als dat niet kan zijn deze ook recycleerbaar.

Lees hier meer over e-Coeur