Recept voor frisse groene fregola salade

  • Bak oesterzwammen krokant met look in olijfolie en draai af tot een mooie crème. Kruid af met peper en zout.
  • Stoof sjalot samen met verse look. Voeg een beetje suiker en balsamico azijn toe en laat karameliseren. Blus met rode wijn.
  • Voeg 50% verse tomaat en 50% kwaliteitsvolle passata toe. Laat samen met citroentijm en verse oregano lang inkoken.
  • Mix glad en kruid af met peper en zout.
  • Kook de fregola al dente.
  • Stoof opnieuw sjalot samen met verse look. Voeg de fregola toe samen met kappertjes, grof versneden zongedroogde tomaat, dragon, munt, platte peterselie, zeste van citroen en brunoise van groene selder.
  • Kook de artisjokken gaar en pluk tot het hart. Versnij en frituur deze krokant. Kruid af met fleur de sel.
  • Snij venkel fijn en breng op smaak met sinaassap, sinaaszeste, olijfolie, peper en zout.
  • Assembleer het gerecht: Trek twee strepen van de crèmes. Schik daarop de fregola en werk af met de artisjok en krokante venkel.

Recept voor Coeur Caterings Lazy Ravioli

  • Meng ricotta van Berloumi (uit Berlare) met zeste van citroen, fijngehakt venkelzaad, verse oregano, citroensap, fleur de sel en peper.
  • Prik gaatjes in de aubergine en pof ze volledig gaar in een voorverwarmde oven van 200°. Snij open en lepel uit.
  • Hak de aubergine grof. Breng op smaak met zeste van citroen, verse rozemarijn, kruidenolie, fleur de sel en peper.
  • Werk af met gekleurde pijnboompitjes.
  • Schik onderaan het bord de crème van ricotta gevolgd door enkele gehalveerde kerstomaatjes aangemaakt met groene kruiden, olijfolie en kappertjes. Schik hier bovenop de aubergine.
  • Kook 2 verste pastavellen al dente en drapeer ze bovenop het geheel.
  • Werk af met groene kruidenolie, parmigiano en fijnbladige basilicum.

Gaston & Coeur Blind Getrouwd

Vanaf maandag 2 september 2024 was het weer zover: een nieuw seizoen van het programma Blind Getrouwd ging van start op VTM. In tegenstelling tot de voorbije twee jaar vond er geen groot feest plaats voor alle vier koppels tegelijk op dezelfde locatie. Wel kreeg elk bruidspaar zoals ‘vroeger’ een eigen feest op een aparte locatie, met hun vrienden en familie. Britt en Jonas kozen daarbij voor Gaston.

Lees er hier alles over in het artikel van House Of Weddings

Foto’s: Fris Wedding Films (links), Studio Aline Friant-Hoste (rechts)

Coeur Catering wint de Gault&Millau Sustainability Award!

Op 9 september 2024 reikte Gault&Millau Belux in Maison de la Poste opnieuw de Gault&Millau Catering Awards uit. Met deze awards bekroont de gidsuitgever event cateraars die zich binnen de sector rond diverse thema’s hebben onderscheiden.

“Al een paar jaar hebben we de blik verruimd op event catering” zegt CEO Marc Declerck. “Zo richten we de focus op event cateraars die zich weerbaar hebben opgesteld na de pandemie. We bekronen met enthousiasme en respect de event cateraars die zich bijzonder hebben onderscheiden op het vlak van gastvrijheid, duurzaam ondernemen en innoverende ideeën.”

“Mensen die in het cateringlandschap extra aandacht hebben voor gastvrijheid verdienen onze aandacht,” benadrukt Marc Declerck. “Net als zij die op een duurzame manier aan het toekomstwelzijn van de volgende generaties denken.

Coeur Catering hoofdpartner van Refugee Walk

De Refugee Walk ontstond in 2016 als een hartverwarmend, solidair evenement georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Het doel is niet alleen om bewustwording te creëren rond mensen met een vluchtachtergrond, maar ook om effectief financiële steun te bieden aan de essentiële werking van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Zo kan ze haar diensten blijven verlenen. Zonder de Refugee Walk kan de organisatie intussen niet meer bestaan. In 2023 haalde de organisatie 500.000€ op, een recordbedrag. We zijn dan ook blij dat we met Coeur Catering ons steentje kunnen bijdragen.

Wil jij graag met ons trouwen?

Coeur Catering mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen en dat vieren we door een trouwfeest weg te geven. Na 20 jaar catering en een decennium aan bruiloften op onze locatie Rooftop Gaston willen we deze mijlpaal vieren door de liefde voor elkaar en ons vak in de kijker zetten en te doen wat we al jaren goed doen: te feesten.

Met de wedstrijd “Liefde in Smaken” maken we de droom van één koppel waar en met de organisatie van een unieke giveaway waarbij we een volledig verzorgde bruiloft ter waarde van 15.000 euro cadeau doen.

Lees hier meer over onze Wedding giveaway

Coeur Catering werft een maître of zaalverantwoordelijke aan!

Coeur Catering staat niet stil en blijft groeien. Onze verschillende vacatures kan je terugvinden via deze link. Vind je geen vacature maar heb je toch interesse om bij ons te werken? Laat het ons per mail op valeria@coeurcatering.be zeker even weten wat je talenten zijn samen met je CV.

Coeur Catering op je huwelijk? Verrukkelijk (en) duurzaam!

Bij duurzame catering draait alles om de drie pijlers van duurzaamheid: people, profit en planet”, legt Sebastiaan Tips, managing partner, uit. “Bij Coeur Catering dragen we inclusiviteit en een positieve impact op het milieu hoog in het vaandel. Dat merk je in elk gerecht dat we serveren. Van vegetarische en veganistische opties tot het bewust opstellen van onze menu’s, elk aspect helpt bij het realiseren van een betere toekomst voor onze planeet.

Lees hier de rest van het artikel

Foto: Studio Aline Friant-Hoste

Summer’s here!

Rooftop Bar & Restaurant Gaston is opnieuw klaar voor de zomer. Die zal ook in 2024 wel eens beginnen.

Je kan er van 2 juli tem 31 augustus terecht. Maandag en dinsdag van 18u00 tot 21u30 en woensdag tem zondag van 12u00 tot 21u30.

Apéro à gogo, een spelletje petanque, bar bites, full diner with a view: Gaston is your place to be

Het menu kan je hier al ontdekken en reserveren wordt aanbevolen.

CU SOON, op het mooiste dakterras van Gent!

Proud to be Coeur!

Regenboogweek in België. Niks nieuws onder de zon voor Coeur Catering waar inclusiviteit en diversiteit al jaren zijn opgenomen als de twee belangrijkste kernwaarden die de basis vormen van ons succes en de drijvende kracht zijn in het streven naar uitmuntendheid.

Deze kernwaarden worden uitgerold naar ons andere zaken: Rooftop Gaston, STAMcafé en Muziekcentrum De Bijloke.

Dat dat niet voor de hand liggend is, merken ook wij elke dag in dit (politieke) klimaat dat meer en meer gepolariseerd blijkt en waarin deze kernwaarden niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen.

Het is dan ook met de nodige trots dat we onze kernwaarden nog eens onder de aandacht brengen maar nog meer zijn we trots op ons kleurrijk en bijzonder divers getalenteerd team dat elke dag het beste van zicht zelf geeft en in alle vrijheid en verscheidenheid zichzelf en ons naar een hoger niveau tilt.

Inclusiviteit en diversiteit

Coeur Catering streeft naar een inclusieve omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht de achtergrond, geslacht, leeftijd, etniciteit of religie. Diversiteit wordt omarmd en gezien als een kracht die het bedijf verrijkt.

Mensen

De mensen die werken voor Coeur Catering zijn de belangrijkste troef. Talenten, ideeën en bijdragen van elk individu worden gewaardeerd en er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling en groei van alle medewerkers zodat ze hun volledige potentieel kunnen benutten. Er wordt gestreefd naar een positieve en ondersteunende werkomgeving waarin iedereen zich goed voelt. De baseline van Coeur catering is niet voor niets al enkele jaren “Happy People Make Great Food.”

Respect

Respect staat centraal in alle interacties, zowel intern als extern. Iedereen wordt met integriteit, eerlijkheid en empathie behandeld. Er wordt geluisterd naar elkaars perspectieven, waarden en ideeën. Open communicatie en een constructieve samenwerking vormen de basis van alles.

Gastvrijheid

Gastvrijheid is de kern van de zaak. Coeur Catering biedt elke gast een warm welkom en een onvergetelijke ervaring. Er wordt geluisterd naar de behoeften en wensen van de klant en onze diensten worden daarop afgestemd. Er wordt steeds gestreefd naar een uitmuntende service en het creëren van een gastvrije sfeer op elk evenement.