animation

Wanneer de dagen korter worden en het straatbeeld in herfstoranje bladeren gehuld wordt, weet Ons Grootmoeder dat de tijd rijp is om haar stoof aan te steken en een van haar hartige najaarsgerechten tevoorschijn te brengen.

Vandaag is het de beurt aan een hachis parmentier met boschampignons.

Je begint eraan door aardappelen aan de kook te brengen in gezouten water. Giet ze af wanneer ze gaar zijn, en pureer ze dan samen met eitjes, boter en melk. Als je dit wenst, kan je nu ook wat geraspte kaas toevoegen aan het geheel. Kruid de puree vervolgens af met geraspte nootmuskaat, zout en peper.

Gooi daarna een stevige pan op het vuur en stoof enkele sjalotjes. Voeg er iets later een teentje look aan toe. Wanneer deze wat gegaard zijn, mag het gehakt erbij. Roer dit regelmatig om, en breng het geheel op smaak met verse tijm, zout en peper. Ondertussen bak je in een aparte pan wat boschampignons.

Nu kunnen we de ovenschotel beginnen vullen. Dit doen we in laagjes: een laagje gehakt, een laagje gebakken boschampignons en een laagje puree. Als laatste laagje voeg je wat gemalen kaas toe, om de schotel extra te gratineren in de oven. Dek tijdens het wachten alvast de tafel voor je bubbel, en bak nog enkele boschampignons in boter. Wanneer de schotel klaar is, kan je ze dresseren met de boschampignons en wat gehakte hazelnoten.


29.10.2020

Gastons Grootmoeder loopt op wieltjes


Terwijl Gaston de deuren van zijn dakrestaurant sluit en aan een winterslaap begint, werkt Gastons Grootmoeder noest en onvermoeid verder. Vanaf 23 oktober kan je elke vrijdag tussen 17u en 20u de gerechten van Gaston Grootmoeders Keuken komen afhalen. Op die manier steek je niet enkel een duit in de zak van de taaie ploeg van Gastons Grootmoeder, maar kan je bovenal ook thuis genieten in alle gezelligheid van haar culinaire hoogstandjes.

Zij die niet meteen om de hoek van ons restaurant wonen hoeven niet voor afgekoelde garnaalkroketten te vrezen: de gerechten zijn bedoeld om thuis opgewarmd te worden, zodat je ze in alle rust kan afhalen en volgens je eigen tempo thuis aan tafel kan. En terwijl we onvermoeid verder werken, zijn we ook aan het bekijken hoe we binnenkort thuislevering mogelijk kunnen maken.

Je bestelling voor Gastons Grootmoeders Keuken kan geplaatst worden op onze website, en kan je elke week ter plekke afhalen bij ons dakrestaurant op vrijdag tussen 17u en 20u.


21.08.2020

Cultureel én culinair: Bijloke Wonderland


We kunnen het goede nieuws niet luid genoeg van ons dakterras schreeuwen… Wegens succes en met veel goesting verlengt Gaston zijn culinaire activiteiten op de gezelligste rooftop van Gent tot eind september! Dat zijn nog eens zevenhonderdtwintig extra zomerse uren om op de lappen te gaan met je bubbel. Klinkt goed, toch? Reserveren kan hier.

ps: Liever van Gaston genieten in je eigen kot? Onze huisklassiekers zijn nog steeds 7/7 verkrijgbaar in een ultra smakelijke take-away formule! Reserveren kan hier.


06.08.2020

B&B Studio 17, een sfeervolle staycation in het Gentse


Vers van de pers en met veel liefde gemaakt: Coeur Catering trakteert op een ultra smakelijk zomermenu vol nieuwe, verrassende creaties. Sinds begin juni mogen we jullie opnieuw ontvangen (mét mondmasker) en dat doet deugd!

Zomer in eigen land? Dan zijn onze ruime terrassen van STAMcafé, Rooftop Bar & Restaurant Gaston en RestoRed zijn de ideale uitvalsbasis voor culinair vertier van brunch tot apéro. Geniet je liever van onze gastronomische verwennerij in je eigen kot? Dan gieten wij onze huisklassiekers bij Gaston in een smakelijke take-away formule.

Eén ding is zeker: genieten doe je met een gerust hart, want al onze locaties zijn zodanig ingericht dat de hygiënische voorzorgsmaatregelen en social distancing rules te allen tijden gewaarborgd blijven. Verzamel je bubbel, reserveer je plaatsen en schuif je voeten onder één van onze gedesinfecteerde tafels. De zomer is nog niet gedaan…


29.06.2020

Recept N°49


Het mag gezegd worden: we hebben u gemist. Onze vestigingen STAMcafé en Gaston Rooftop Bar & Restaurant zijn dit jaar 7/7 open. Zeeën van tijd om samen te genieten van een prachtige locatie en een verrassend, wisselend menu, steeds lokaal en met liefde beried (vlees, veggie, vegan of vis).

Droom weg bij op Gastons dakterras bij het geweldig uitzicht over de skyline van Gent, met een verfrissende cocktail in de hand (7/7 open van 12 tot 14 en 18 tot 22). Wie al eens graag natuur en cultuur combineert, kan gelukzalig vertoeven in het vernieuwde STAMcafé nabij de Bijlokesite (7/7 open van 9 tot 18). Welkom voor ontbijt, lunch, apéro en de nodige dosis cultuur!

Let op: reserveren verplicht!


19.06.2020

RestoRed, culinair zomeren in hartje Gent