animation

Coeur Catering gaat prat op een duurzaam culinair verhaal op maat, en trekt deze visie door naar een ambitieus, concreet actieplan onder de noemer E-Coeur. Met onze nieuwbakken samenwerking met ngo Go Forest voegt Coeur Catering vandaag een hoopvol, nieuw hoofdstuk toe aan dit plan. Go Forest is een ngo die zich inzet tegen ontbossing en voor de bescherming van biodiversiteit, en die we vanaf nu ondersteunen als partner en ambassadeur.

Samen met Go Forest willen we tegen 2030 op z’n minst 20.000 bomen laten aanplanten in het Peruviaanse Amazonewoud. Bossen remmen de klimaatverandering af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit. Helaas is ontbossing vandaag een van de grootste bedreigingen die weegt op onze planeet. Zo wordt het Amazonewoud in Peru – een van ’s werelds groene longen – aan een sneltempo ontbost. Go Forest doet aan herbebossing van ontboste gebieden, maar wilt ook de juiste boomsoorten planten die lokale bevolkingen ondersteunen in hun levensonderhoud en extra jobs kunnen creëren in boslandbouw.


26.08.2021

Gaston gaat laatste week in als pop-up rooftop bar en restaurant!


Bij Coeur Catering kijken we met een rooskleurige blik naar het post-covid tijdperk. We hebben dan ook iets te vieren: we werden de exclusieve cateraar van het Muziekcentrum de Bijloke, een van de klinkende namen binnen het wervelende Gentse cultuurlandschap.

Van broodjeslunch over receptie tot uitgebreid diner: we voorzien ieder evenement op de iconische Bijlokesite van een culinaire invulling van de bovenste plank. Bovendien schenken we hierbij extra aandacht aan duurzaamheid – we voorzien een groot vegetarisch aanbod, maken zoveel als mogelijk gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en fair-made of lokaal geproduceerde producten, vermijden voedseloverschotten en het gebruik van plastic, en werken samen met de Gentse Foodsavers. Tot slot verplaatsen we ons zo vaak als het kan met de fiets of elektrische wagen.

Kortom, we blijven deze zomer niet bij de pakken zitten: naast de vele bespoke evenementen waar we onze schouders onder zetten, voorzien we ook de inkleding van de sfeervolle concerten en festivals die de hele zomer lang plaatsvinden op de Bijlokesite. Zo verzorgden we al de VIP-ruimte van Gent Jazz – een van Gents culturele referenties bij uitstek – en bieden we drankjes en versnaperingen aan tijdens het groots opgezette Bijloke Wonderland in augustus!


22.07.2021

Gaston geeft elk event een memorabele, verfijnde toets


Ten huize Red Loft is er heropleving op til! In deze atypische eventruimte – een van Gents verborgen parels, gehuisvest in een authentiek industrieel pand – kunnen jullie deze zomer terecht voor RestoRed. Dankzij dit pop-up concept van Kelly de kok powered by Redloft,  kunnen jullie van woensdag tot en met zondag vanaf 18u in Red Lofts zonovergoten tuin en verkoelende living genieten van een ongedwongen apéro of verrassende fusion keuken.
 
Wie het intussen gehad heeft met zijn eigen kot en aanpalende tuin, terras, koer of trottoir, kan er terecht voor een intiem onderonsje onder vrienden en familie. Telewerkers die hunkeren naar een afterwork onder collega’s mogen zich verwachten aan een resem verfrissende sharing dishes, huisbereide (non-alcoholische) aperitieven en zorgvuldig geselecteerde wijnen.
 
Van woensdag tot en met zondag verwelkomt Kelly de kok haar gasten met een verrassend fusion menu dat elke week afgewisseld wordt. Inspiratie haalt de huiscateraar dicht bij huis in lokale, verse en seizoensgebonden ingrediënten. Zowel de keuken als de living en tuin van RestoRed zijn zo ingericht en uitgerust dat alle hygiënische voorzorgsmaatregelen ten alle tijden gewaarborgd blijven.

12.06.2021

STAMcafé heropent met nieuw menuconcept!


Coeur Catering maakt zich op voor een vrijgevochten zomer vol culinair en andersoortig vertier! Als een van Belgiës beste eventcateraars, heeft het de afgelopen maanden stevig gejeukt bij onze ploeg: de drive om uniek gepersonaliseerde, hoogste memorabele evenementen op poten te zetten is namelijk niet te temmen. Nu zijn we helemaal terug in full form, en zetten we opnieuw volop onze schouders onder allerhande feestelijke gelegenheden!

Zo is Coeur Catering ondertussen ook de exclusieve cateraar geworden van Muziekcentrum de Bijloke, die de hele zomer lang sfeervolle concerten organiseren van karaktervolle muzikanten. Voor en na de concerten zijn bezoekers welkom om een hapje en een drankje mee te pikken. Meer nog: binnenkort verzorgt Coeur Catering de VIP-ruimte van Gent Jazz – een van Gents culturele referenties bij uitstek!


09.06.2021

Gaston opent de deuren van zijn rooftop!


Coeur Catering, de tweede beste eventcateraar van België, breidt uit en zoekt versterking voor zijn team!

We zijn op zoek naar een chef de partie – warme kant (m/v/x) die kan deelnemen aan de vele – grote en kleine – evenementen en cateringconcepten die we in heel België op poten zetten.

Als dit je aanspreekt moet je zeker verder lezen!

Je taken als chef de partie – warme kant:

Dagelijkse keukenwerkzaamheden
De rechterhand zijn van de chef
Verantwoordelijkheid dragen voor de organisatie van de keuken
Bestellingen plaatsen en voorraden beheren
Leiding geven aan een team op locatie
Operationeel meedraaien van mise-en-place tot en met service

Idealiter heb je dit profiel:

Ervaring als kok
Je kan zelfstandig werken
Ervaring met catering en evenementorganisatie is een plus
Verantwoordelijkheidsgevoel
Leidinggevende capaciteiten
Nederlandstalig zijn is een plus
Je gaat dynamisch en creatief te werk
Je hebt een rijbewijs B

We bieden jou een stimulerende werkervaring aan, binnen een gedreven team en met een gezonde work-life balance. Het type contract en verloning valt te bespreken.

Heb je interesse? Dan horen we graag van je!

Neem contact op met onze chef-kok Myriam, via myriam@coeurcatering.be of 0476 44 94 70


28.05.2021

JOBS: STAMcafé zoekt een nieuwe sous-chef!