animation

Bouw mee aan het warmste dorp ‘Klein Gent’ nav de aardbeving in Turkije en Syrië

Na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië lanceerden Burgerplicht en Helping Hands Belgium de actie ‘Klein Gent’: het warmste dorp.

Concreet plaatsen ze in Kirikhan (Hatay, Turkije) woonunits voor slachtoffers die geen dak meer boven hun hoofd hebben. Het doel? Tegen eind maart minstens 300 gezinnen op deze manier een thuis aanbieden.

De partners van de Bijlokesite, waar zich ook ons STAMcafé bevindt, bundelen de krachten om geld in te zamelen voor dit warme initiatief. We verkopen heerlijke vol-au-veggie met puree, bereid door Coeur Catering. Een maaltijd kost 20 euro en dat bedrag gaat integraal naar dit project. Zo willen we minstens één woonunit van 4.000 euro financieren.

  Bestel hier je maaltijd

Bouw samen met ons mee aan het warmste dorp in Turkije door een maaltijd te bestellen en af te halen op woensdag 29 maart tussen 12 en 18 uur in het STAMcafé.

 

Wist je trouwens dat je in het STAM een maquette vind waarop je ziet hoeveel woonunits via deze actie geïnstalleerd konden worden? Deze maquette blijft evolueren, woonunit per woonunit die er ter plaatse in ‘Klein Gent’ bij komt.


15.03.2023

Vegan Brownie


Driekoningen, driekoningen, geef mij een nieuwe hoed … of gewoon een zalige cappuccino en een stukje versgebakken taart in je favoriete STAMcafé. Wie op 6 januari de boon vindt in hun veel te lekkere driekoningentaart, krijgt die cappuccino gratis, of een ander warm drankje naar keuze. Reserveer je tafeltje via stamcafe.gent.


02.01.2023

Happy 2023


Wij kijken voldaan terug op een fantastische editie van Filmfest Gent en klinken alvast op een even fantastische nieuwe editie in 2023! We can’t wait!


21.12.2022

Trouwen bij #rooftopgaston


Op 3 december 2022 vindt in het ICC Gent de zevende editie plaats van de HIV Ontrafelen benefietavond. We laten er het beste van onze creatieve keuken proeven ten voordele van het UGent HIV onderzoek.

Naast genieten en klinken op de gezondheid, willen UGent hiermee zoveel mogelijk geld inzamelen voor HIV-onderzoek. Hoewel het vandaag mogelijk is om met therapie het virus te onderdrukken, is HIV nog steeds niet te genezen. Het blijft nog altijd een van de meest dodelijke virussen ter wereld. Jouw actieve steun is dus hard nodig voor de bestrijding van HIV. De opbrengst van de hele avond gaat dan ook integraal naar het UGent onderzoek tegen HIV.

Bestel hier je tickets.


22.11.2022

Bestel nu jouw takeaway feestmenu


De herfst is officieel in het land en dan smaakt niks beter dan een heerlijk versgebakken pannenkoek op een herfstige namiddag. Je hoort ons al komen: voortaan serveren we elke dag verse pannenkoeken van 14h30 tot 16h30. Komt dat proeven!

07.11.2022

Kerst- en eindejaarsmenu to take away