animation

Sinds 2021 wordt rundvlees zoveel mogelijk van onze standaardkaart geweerd omdat de impact op het milieu ervan enorm groot is. Hierbij kan je een lekker fris vegan alternatief terugvinden van een steak tartare dat we voor het eerste presenteerden op de Trends Impact Awards waar we volledig in lijn met het thema een 100% vegetarisch menu mochten aanbieden.

Snijd de watermeloen in kleinere repen.
Bestrooi alle kanten met zout en laat enkele uren rusten.
Dep de watermeloen af en laat 2 uur drogen in de oven op 60°C tot je een textuur van rauw vlees krijgt.
Versnijd in tartaar en voeg sushiazijn, dragon en fijngehakte zwarte olijven toe.
Presenteerin een rood shizoblad.
Werk af met gepofte boekweit en vegan mayonaise op basis van lavasolie


07.12.2023

Carpaccio van “catch of the day” met mierikswortel, dilleolie en roze bes


Een vegan zoete topper die al enkele jaren op de kaart van onze eigen rooftop Gaston staat.

Verwarm 300 g bastaardsuiker met 175 g ahornsiroop op een zacht vuurtje met een klein scheutje water.
Laat dit goed karameliseren.
Blus met 1 liter kokosmelk.
Voeg een grote snuif fleur de sel toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Snijd de pruimen in plakjes en infuseer in suikerwater met kaneel, steranijs en kardemom.
Serveer met kokossorbet en koekjescrunch.


07.07.2023

Ons STAMCafé maakt zich op voor een zonovergoten zomer


De “pionier aller rooftops “opent op maandag 3 juli en verwelkomt jou all summer long van maandag tot en met zondag. Je kan er terecht voor een lichte lunch of een uitgebreid diner à la Gaston, bij mooi weer op ons ruime dakterras en bij wisselvallig weer in de gezelligheid van het eigenzinnige restaurant binnen, inclusief zicht op de Gentse binnenstad en haven. Doorlopend ben je welkom voor drinks en bar bites op het strand, aan de bar of aan de petanquebaan. Anders gezegd, ongeacht de weersvoorspellingen, bij Gaston kan je ’s middags en ’s avonds terecht voor culinair en ander vertier, binnen én buiten. Let op: reserveren kan én moet via www.gaston-gent.be.


10.06.2023

Rooftop Gaston trapt het zomerseizoen af op 3 juli!


Vegan pannacotta bowl met rabarber-aardbei en pistache crunch

Ingrediënten:

Voor de pannacotta:

  • 1 liter kokosmelk
  • 100 gram suiker
  • 300 gram boiron rabarberpuree
  • 400 gram boiron aardbeipuree
  • Een scheutje vanille extract
  • 7 gram iota poeder
  • Rode kleurstof

Voor de notencrunch:

  • 200 gram amandelen
  • 200 gram pistachenoten
  • 100 gram havermout
  • 100 gram pecannoten
  • 100 gram kokosolie
  • 70 gram agavesiroop
  • Een snufje zout

Voor de marinade:

  • 500 gram aardbeien, in stukjes gesneden
  • 500 gram rabarber, in stukjes gesneden
  • 500 ml vlierbloesemsiroop
  • Een handjevol Thaise basilicum
  • 50 ml basilicumolie (gemaakt met sojaolie en spinazie voor de kleur)

Voor de rabarbersorbet:

  • 500 gram rabarber, in stukjes gesneden
  • 100 gram suiker
  • 100 ml water

Bereidingswijze:

  1. Begin met het maken van de pannacotta. Meng de kokosmelk, suiker, rabarberpuree, aardbeipuree en vanille extract in een pan en breng het geheel aan de kook.
  2. Voeg de iota en rode kleurstof toe en laat het geheel al roerend nog 2 minuten doorkoken.
  3. Schenk het mengsel in een ingevette ronde vorm en laat het geheel afkoelen in de koelkast.
  4. Maak nu de notencrunch door de amandelen, pistachenoten, havermout en pecannoten te mengen met de gesmolten kokosolie, agavesiroop en zout.
  5. Verdeel het notenmengsel over een bakplaat en bak het geheel in de oven op 170°C gedurende 3 keer 10 minuten, waarbij je het geheel tussendoor steeds doorroert.
  6. Bereid intussen de marinade door de aardbeien en rabarber te mengen met de vlierbloesemsiroop en Thaise basilicum. Zet het geheel minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  7. Meng de rabarbersorbet door de rabarber, suiker en water te mengen in een pan en het geheel aan de kook te brengen. Laat het geheel 5 minuten doorkoken en pureer het met een staafmixer.
  8. Laat het mengsel afkoelen en draai het vervolgens af in een ijsmachine.
  9. Haal de pannacotta uit de vorm en leg het op een bord. Schep de gemarineerde aardbeien en rabarber er omheen en werk af met de notencrunch.
  10. Garneer het geheel met de basilicumolie en serveer er een bolletje rabarbersorbet naast.

Eet smakelijk!


10.04.2023

Lauwe radicchio salade met butternut pompoen en geroosterde druivendressing


Bouw mee aan het warmste dorp ‘Klein Gent’ nav de aardbeving in Turkije en Syrië

Na de zware aardbevingen in Turkije en Syrië lanceerden Burgerplicht en Helping Hands Belgium de actie ‘Klein Gent’: het warmste dorp.

Concreet plaatsen ze in Kirikhan (Hatay, Turkije) woonunits voor slachtoffers die geen dak meer boven hun hoofd hebben. Het doel? Tegen eind maart minstens 300 gezinnen op deze manier een thuis aanbieden.

De partners van de Bijlokesite, waar zich ook ons STAMcafé bevindt, bundelen de krachten om geld in te zamelen voor dit warme initiatief. We verkopen heerlijke vol-au-veggie met puree, bereid door Coeur Catering. Een maaltijd kost 20 euro en dat bedrag gaat integraal naar dit project. Zo willen we minstens één woonunit van 4.000 euro financieren.

  Bestel hier je maaltijd

Bouw samen met ons mee aan het warmste dorp in Turkije door een maaltijd te bestellen en af te halen op woensdag 29 maart tussen 12 en 18 uur in het STAMcafé.

 

Wist je trouwens dat je in het STAM een maquette vind waarop je ziet hoeveel woonunits via deze actie geïnstalleerd konden worden? Deze maquette blijft evolueren, woonunit per woonunit die er ter plaatse in ‘Klein Gent’ bij komt.


15.03.2023

Vegan Brownie