Zo serveer je een vegetarische catering op je huwelijk waar ál je gasten van houden!
Heel wat chefs zijn gespecialiseerd in het maken van heerlijke vegetarische topgerechten. Zo staat Coeur Catering alom bekend om zijn duurzame keuzes. Om die reden is hun standaardassortiment al jaren resoluut minimum 50% vegetarisch. Sebastiaan Tips, managing partner, is enthousiast: “We doen dit al sinds de start vanuit een overtuiging dat duurzaam cateren de enige juiste (én lekkere) manier is om aan ondernemen te doen. Wij koken op jaarbasis voor meer dan 100.000 gasten en verzorgen meer dan 200 huwelijksfeesten. Door volop te gaan voor een meer plant-based menu verlagen we onze impact op het milieu enorm.
Lees hier het volledige artikel van House of Weddings.
Coeur Catering jarenlange partner in De Zebrastraat
De Zebrastraat in Gent is veel meer dan een eventlocatie waar we al jaren heel wat evenementen en congressen tot een goed einde hebben gebracht. Het is ook een unieke ontmoetingsplaats waar plaats is voor audiovisuele kunst en muziek.
En daar zijn we graag bij: dit jaar mochten we al verschillende B2B events verzorgen in de unieke wintertent die nu rond de vijver en in het hele gebouw heeft plaatsgemaakt voor de tentoonstelling NTAA ’25 waarvoor we ook de openingsvernissage mochten verzorgen.
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen en loopt nog tot begin juni.
Fast Forward Events blaast 20 kaarsjes uit
De prachtige Sint-Pietersabdij van Gent en het verhaal van Judith, de eerste gravin van Vlaanderen, vormden deze maand het prachtig decors voor de jaarlijkse Regionale Roadshow van DVV. Coeur Catering mocht er in samenwerking met Fast Forward Events het diner verzorgen en Judith zag dat het goed was.
Fast Forward Events bestaat ondertussen, net als Coeur Catering, 20 jaar: waarvoor proficiat! Al meer dan 2 decennia lang hebben we in het binnen- en buitenland samen ontelbare events mogen uitvoeren waar we dankbaar op terugblikken.
De toon is al lang gezet. De lat ligt altijd hoog. En beide teams versterken elkaar al meer dan 20 jaar.
De smaakt naar meer en we kijken de volgende jaren dan ook hoopvol tegemoet!
Fotocredit: Stijn Boelens
I DO I DO!
“Het was super lekker en het team van Gaston is ongelooflijk georganiseerd! Kortom: het was fantastisch. Lang leve Coeur Catering!”
Lang leve de liefde zeggen wij dan. Een prachtige herinnering aan een buitengewoon mooi koppel. Bedankt Eline en Matthias voor het vertrouwen en de samenwerking. Het was een intieme bijeenkomst die we ons nog lang zullen herinneren.
Filmfestival Oostende 2025
Filmfestival Oostende was een editie vol onvergetelijke filmervaringen, inspirerende ontmoetingen en een geweldige festivalsfeer.
Van de indrukwekkende openingsavond in de Wellington Hippodroom voor 1000 gasten, een hele week VIP catering in de Kinepolis met zicht op de rode loper tot de uitreiking van De Ensors in het Kursaal: Coeur Catering was er in Oostende bij, every step of way.
We blikken terug op een geslaagde editie, willen de organisatie bedanken voor het vertrouwen dat we kregen en een staande ovatie vragen voor ons top team dat 10 dagen lang achter de schermen het beste van zichzelf heeft gegeven.
Geniet samen na met de aftermovie!
Gelukkig kwamen Cécile en Jens terug op hun beslissing om niet deel te nemen aan de wedstrijd van Coeur Catering.
Cécile en Jens gingen nog een paar jaar wachten met hun trouwfeest, aangezien trouwen duur is. Maar dan zag het koppel op Instagram dat Coeur Catering een gratis trouwfeest ter waarde van 15.000 euro weggaf. De Gentse cateraar deed dat om het twintigjarige bestaan te vieren. “Wij winnen dat soort dingen toch nooit”, dachten Cécile en Jens. Dus lieten ze de actie eerst aan zich voorbijgaan…
Dat draaide wel even anders uit toen ze daarop terugkwamen…
Geluksvogels Cécile en Jens krijgen huwelijksfeest van 15.000 euro cadeau
Om 20 jaar Coeur Catering en 10 jaar rooftop bar Gaston te vieren gaven we een huwelijksfeest cadeau ter waarde van 15.000 euro. Dit verliep via de wedstrijd “Liefde in Smaken” waar meer dan 20 potentiële koppels aan hebben deelgenomen. De wedstrijd werd na een moeilijke beraadslaging door de jury uiteindelijk gewonnen door Cécile en Jens die ondertussen kunnen terugblikken op een exclusieve winterwedding op Gaston.
PINX LGBTQIA+ filmfestival
29 januari gaat PINX, het LGBTQIA+ filmfestival opnieuw van start in de Gentse Sphinx. Vijf dagen lang vieren we de queer community en hun verhalen op het grote scherm en dat met een ijzersterk progamma dat je online kan terugvinden.
Coeur Catering blijft zich inzetten voor een inclusieve samenleving en bedrijfsvoering en is dan ook trotse partner van dit festival dat ondertussen een gevestigde waarde is geworden in Gent én Antwerpen.
Wees er op tijd bij en reserveer je tickets via de website.
Cheers to 2025 with UGENT
Het culinaire jaar is opnieuw vliegend van start gegaan met onder andere de nieuwjaarsreceptie voor Universiteit Gent in het UFO die we voor het 5de jaar op rij mochten verzorgen in samenwerking met OVAL en dat voor 1.200 gasten.
OVAL en Coeur Catering delen dezelfde duurzame waarden: OVAL is #BCorp gecertifieerd en Coeur Catering zal dat ook in 2025 worden.
Het is dan ook geen toeval dat UGent kiest voor deze samenwerking en we een 90% plantbased menu mochten voorstellen dat door iedereen gesmaakt werd en door ons top team met de glimlach werd aangeboden.
Recept voor Coeur Caterings Trifle
- Start met het maken van een klassieke quatre quarts cake. Klop 250 gr zachte boter op. Voeg 250 gr suiker, 250 ml eieren en 250 gr zelfrijzende bloem toe. Doe dit mengsel in een beboterde cakevorm en bak 1 uur op 170°C. Laat afkoelen.
- Maak ondertussen een mengeling van mascarpone en verse vanille. Eventueel licht gezoet met bloemsuiker.
- Kies een mooi doorzichtig glas en bouw het dessert op in laagjes.
- Start onderaan met de cake. Breng daarop de mascarponemix aan en werk af met blokjes kaki.
- Voeg vlak voor het serveren een crumble van shortbread of andere koekjes toe.