animation

Ons STAMCafé maakt zich op voor een zonovergoten zomer

De site van de Bijloke is de groene Gentse oase van rust waar iedereen die aan staycation doet minstens een keer moet passeren deze zomer. Meerdere keren kan natuurlijk ook! Het is heerlijke toeven in onze strandstoelen aan de vijver in het zonnetje of in de frisse schaduw onder de grote boom op ons terras. In de week serveren we dagelijks een heerlijk lunchbuffet en in het weekend een onbeperkte brunch voor foodies en friends!

En de middeleeuwse tuin is veel meer dan enkel het STAMcafé. Leg je languit in het gras onder een van de oude appelbomen terwijl je geniet van al het lekkers uit de picknickmanden die je vooraf kan reserveren en meenemen in de tuin op een dekentje of in een van de bootjes die vertrekt aan de Bijlokekaai. Picture perfect wordt zo een Picknink perfect deze zomer.


30.06.2023

De “pionier aller rooftops” opent maandag zijn deuren!


Rooftop Gaston was al een pop-up nog voor het woord pop-up bestond. Het is de moeder aller rooftops en is elke zomer opnieuw the place to be om te lunchen en dineren met zicht op Gent. Het nieuwe menu staat ondertussen online en biedt naast de vele klassiekers heel wat vegetarische en vegan gerechten omdat we ook op Gaston duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

Je kan je gewoon ook neervlijen op een van de strandstoelen en een cocktail drinken of je vrienden uitdagen voor een spelletje petanque op hoog niveau (de vierde verdieping meer bepaald).

 

Gaston is er deze zomer van 3 juli tem 31 augustus en dat 7 dagen op 7 voor lunch, afternoon drinks en diner op het terras in de zon bij goed weer of binnen in het oude feestlokaal van deze voormalige katoenfrabiek als het te warm of te nat wordt… we zijn op alles voorbereid maar vooral op jouw komst. Reserveren doe je best vooraf en hier!


24.05.2023

Vegan pannacotta met rabarber, aardbei en pistache crunch


Recept voor lauwe radicchio salade met butternut pompoen en geroosterde druivendressing:

Ingrediënten:

  • 40 gr radicchio, gescheurde bladeren
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 100 gr butternut pompoen, in bitesize blokjes
  • 150 gr rode pitloze druiven, gehalveerd
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl lookpuree
  • 1 tl sumakpoeder
  • enkele takjes dragon
  • enkele takjes platte peterselie
  • 20 gr druivendressing (zie recept hieronder)
  • 30 gr geitenkaas, verkruimeld
  • 8 gr gerookte amandelen, grof gehakt
  • 3 slierten gepekelde butternut pompoen (zie recept hieronder)
  • optioneel: 35 gr gerookte eend, in sneetjes gesneden
  • 3 halve sneetjes warme notentoast

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg de butternut pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Voeg venkelzaad, lookpuree en zout en peper toe en meng goed. Rooster de pompoenblokjes in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze gaar zijn. Voeg 1 tl sumakpoeder toe en meng opnieuw.
  • Haal de pompoenblokjes uit de oven en voeg de gehalveerde druiven, dragon en platte peterselie toe. Meng goed en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Maak ondertussen de druivendressing. Pof de rode druiven in de oven gedurende 10 minuten, of tot het velletje breekt. Doe de gepofte druiven samen met het venkelzaad, granaatappelmelasse, citroensap, olijfolie en zout en peper in een blender en pureer tot een gladde dressing. Zeef de dressing niet.
  • Maak de gepekelde butternut pompoen door de pompoen zo dun mogelijk te snijden met een snijmachine of mandoline. Breng de rijstazijn aan de kook samen met suiker en zout en peper. Leg de pompoenschijfjes in de hete marinade en laat afkoelen.
  • Verdeel de gescheurde radicchio over een groot diep bord en besprenkel met olijfolie en zout en peper. Leg de lauwwarme butternut pompoenmengeling er bovenop. Druppel de druivendressing erover en voeg de verkruimelde geitenkaas en gehakte gerookte amandelen toe. Garneer met de gepekelde butternut pompoen en optioneel de sneetjes gerookte eend. Serveer met warme notentoast. Smakelijk!

20.03.2023

Bestel nu je Vol-au-Veggie voor het goede doel!


In onze kernactiviteit om mensen, onze planeet en goed eten met elkaar te verbinden, proberen we om het juiste gewicht in de schaal te leggen.

Zo kozen we er bewust voor om onze brownie vegan te maken. In het nieuwe plant-based recept vervangen we de 500gr dierlijke boter per brownie met Violife.

Wat maakt dat nu voor verschil, vraag je je af? Het antwoord voor 500 brownies per jaar, is 3.4 ton CO2 emissie.

Als je weet dat je voor één ton CO2 uitstoot zo’n 3 keer om de aarde fietst op je elektrische fiets of 16.000 km met de trein reist, dan maakt elke verandering mee het verschil.

Wil je graag weten op welke manieren we nog impact willen maken? Lees er alles over in ons e-Coeur verhaal.

Healthy Planet, Great Food want duurzaamheid zit vervlochten in het DNA van Coeur Catering.


03.01.2023

Driekoningen


Cheers! Op een veelbelovend en majestueus 2023 gevuld met onvergetelijke events die baden in gemoedelijke ambiance, good vibes en exquise catering. Wij hebben er alvast zin in!


30.12.2022

Filmfest Gent