animation

Wie met volle teugen van het mooie weer wil genieten, kan onze genereus gevulde picknickmanden reserveren. Eén picknickmand heb je voor 75 euro en zit boordevol lekkers voor twee personen. Je haalt je mand af bij STAMcafé voor een zalig culinair festijn in de buitenlucht – bijvoorbeeld op het grasveld van de Bijlokesite, op de groene oevers langs de Coupure of simpelweg in je eigen tuin.

Om de picknick nog wat gezelliger te maken, krijg je ook een dekentje mee. Voor de mand en het dekentje, betaal je een waarborg van 50 euro. Onze picknickmanden zijn enkel te verkrijgen op reservatie en takeaway only.

Ben je vegan, lactose-intolerant of gevoelig aan gluten, dan horen we dat graag 24 uur op voorhand. Zo kunnen we je een zorgeloze picknick beloven. Wie graag een flesje wijn toevoegt aan zijn mand, kan kiezen tussen wijn, prosecco of champagne.

Reserveer hier.


13.06.2022

Reserveer nu je tafeltje bij Gaston


Coeur Catering gaat al jaren prat op een duurzame aanpak, een visie die vervlochten is in het DNA van het bedrijf. Wist je dat we onze duurzame ambities kracht bij zetten in samenwerking met Go Forest? Omdat ontbossing vandaag een van de grootste bedreigingen is voor de gezondheid van onze planeet, willen we als trotse partners samen met Go Forest tegen 2030 op z’n minst 20.000 bomen laten aanplanten in het Peruviaanse Amazonewoud. Door een tafeltje bij Gaston te reserveren, draag je trouwens bij aan dit nobel initiatief.


01.06.2022

Afspraak 4 juli op het dak van Gaston!


De heerlijke picknickmanden van STAMcafé zijn terug van weggeweest! Eén picknickmand heb je voor 75 euro en zit boordevol lekkers voor twee personen. Om je picknick nog wat gezelliger te maken, biedt STAMcafé ook een dekentje aan, aan een waarborg van 50 euro. De takeaway picknickmanden zijn enkel te verkrijgen via reservatie.

Eet je vegan, lactose-intolerant of glutenvrij? Laat het even weten bij je reservatie. Zo kan je gegarandeerd van een zorgeloze picknick genieten. Bubbels kunnen ook toegevoegd worden aan je mand, met keuze uit prosecco of champagne. Wie liever voor een flesje witte of rode wijn opteert, kan dat uiteraard ook.

Wat vind je in de picknickmand van je favoriete STAMcafé?

– 1x dekentje
– 1x dip van de dag met broodstengels to share
– 1x popcorn to share
– 1x cashewnoten to share
– 1x olijven to share
– 1x grote Caesarsalade to share
– 2 x bagels van de dag (vlees of veggie)
– 2x brownie
– 2x rijstpudding
– 2x appelsap (25cl)
– 2x flessen plat water (25cl)

Bestel jouw picknickmand hier.


11.05.2022

Côté Jardin op 29 mei


Op zondag 8 mei vertoeft het team van Coeur Catering op Gent Aan Zee, een gratis klimaatfestival voor jong en oud. Tijdens Gent Aan Zee ontdek je op de betoverende Bijlokesite een breed scala aan leerrijke workshops, inspirerende verhalen en allerhande animatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling langs eetbare planten, een cursus fermenteren of een rondje vuilvissen?

Daarnaast kan je er ook genieten van een heerlijk duurzame keuken met seizoensgebonden, lokale en plantaardige gerechten. Denk aan wraps, salades met seizoensgroenten, pasta, potato wedges, bio-ijsjes en overheerlijke taartjes, aangevuld met een uitgebreid aanbod lokale biertjes en wijnen, Gentse speciallekes en fairtrade koffie.


03.05.2022

Moederdagtip: cadeaubon van Gaston


Ook ongeduldig aan het aftellen naar de heropening van ons zonovergoten dakterras op 4 juli? Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, delen we graag een van onze nieuwe zomergerechten met jullie. Probeer alvast dit recept van onze heerlijke salade van radicchio, gepekelde pompoen, geitenkaas en gerookte eend eens uit. Kwestie van goed te proeven wat voor lekkers we deze zomer voor jullie in petto hebben!
Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 butternut
– 50 g geitenkaas
– enkele sneetjes gerookte eend
– 35 g olijfolie
– een handvol venkelzaad
– 3 lookteentjes
– peper en zout
– 2 el sumakpoeder
– 50 g gehalveerde druiven
– een handvol dragon
– een handvol platte peterselie
– 500 g rode druiven
– 35 g granaatappelmelasse
– 20 g citroensap
– rijstazijn
– suiker
– een handvol grof gehakte gerookte amandelen
Bereiding:
Schil de butternut en snij een halve butternut in blokjes. Rooster in de oven (220°C)  met olijfolie, venkelzaad, look, peper en zout. Laat afkoelen en maak aan met sumakpoeder, gehalveerde druiven, dragon en platte peterselie.
Pof de rode druiven gedurende 10 minuten in de oven tot de velletjes scheuren. Mix met wat venkelzaad, de granaatappelmelasse, het citroensap, olijfolie, peper en zout. Snij fijne linten van de geschilde butternut pompoen, met behulp van een snijmachine. Kook rijstazijn met suiker, peper en zout. Giet de hete vloeistof over de pompoenslierten en laat trekken gedurende 1 uur.
Dresseer de salade. Begin met enkele gescheurde bladeren radicchio op de bodem van het bord. Schik er de geroosterde pompoen op. Maak royaal aan met de druivendressing. Werk af met verkruimelde verse geitenkaas Le Larry, de gepekelde pompoen, wat grof gehakte gerookte amandelen en eventueel enkele sneetjes gerookte eend.

 

Smakelijk! Begin je ook al te watertanden? Reserveer hier alvast je tafel voor deze zomer.

Photo credits: Mix Media


25.04.2022

Ontdek Gastons nieuwe zomermenu