Filmfestival Oostende rolt de rode loper uit voor Coeur Catering.
Coeur Catering mocht al een paar jaar instaan voor de catering op het Gala van de Ensors in Kursaal Oostende.
Omdat dit werd gesmaakt wordt deze samenwerking in 2025 uitgebreid tot de VIP catering van het hele Filmfestival Oostende. Dat loopt dit jaar van 31 januari tot 8 februari en biedt een uitzonderlijke beleving waar cultuur, connectie en stijl hand in hand gaan.
Het filmfestival is ook dé gelegenheid bij uitstek om relaties aan te scherpen op een ongeziene manier en om klanten of medewerkers van uw bedrijf op een verrassende netwerkavond te trakteren die culinair wordt opgeluisterd door yours truly.
Op kijken er naar uit u op een van deze avonden te mogen ontvangen. De verschillende mogendheden kan u via deze link bekijken.
Wedding Give Away – Coeur Catering 20 jaar. And the winner is…
Naar aanleiding van 20 jaar Coeur Catering organiseerden we de wedstrijd “Liefde in Smaken” met als hoofdprijs een gratis trouwfeest ter waarde van 15.000€ op Rooftop Gaston.
We kregen heel wat enthousiaste reacties en originele inzendingen. Daaruit koos een onafhankelijke jury drie finalisten die in een laatste battle ronde enkele opdrachten moesten uitvoeren. De spanning, emoties en ontroering waren te snijden en het was een nek aan nek race.
Er kan natuurlijk maar één winnend koppel zijn. Proficiat dan ook aan Cécile & Jens: we gaan er samen een warme Winter Wedding van maken!
Bedankt aan alle deelnemers en aan de leden van jury om er een onvergetelijke wedstrijddag van te maken!
Coeur Catering 20 years!
Thanks ACT SHOW PROVE for the kind words we received on the occasion of our 20th anniversary, which we celebrated this week at Film Fest Gent.
“Congratulations to Coeur Catering for 20 years of excellence and their well-deserved Gault&Millau Sustainability Award! 🌱 It’s inspiring to see sustainability at the heart of everything they do, from their plant-forward menus to their commitment to planting 20,000 trees in Madagascar with Go Forest. 🌳👏 Additionally, their transparent ambition to become a Certified B Corp on ACT SHOW PROVE sets a new standard for accountability, transparency & impact. Coeur Catering is an absolute frontrunner and sets the sustainability bar for its industry. Here’s to even more milestones ahead! 🥂”
Recept voor frisse groene fregola salade
- Bak oesterzwammen krokant met look in olijfolie en draai af tot een mooie crème. Kruid af met peper en zout.
- Stoof sjalot samen met verse look. Voeg een beetje suiker en balsamico azijn toe en laat karameliseren. Blus met rode wijn.
- Voeg 50% verse tomaat en 50% kwaliteitsvolle passata toe. Laat samen met citroentijm en verse oregano lang inkoken.
- Mix glad en kruid af met peper en zout.
- Kook de fregola al dente.
- Stoof opnieuw sjalot samen met verse look. Voeg de fregola toe samen met kappertjes, grof versneden zongedroogde tomaat, dragon, munt, platte peterselie, zeste van citroen en brunoise van groene selder.
- Kook de artisjokken gaar en pluk tot het hart. Versnij en frituur deze krokant. Kruid af met fleur de sel.
- Snij venkel fijn en breng op smaak met sinaassap, sinaaszeste, olijfolie, peper en zout.
- Assembleer het gerecht: Trek twee strepen van de crèmes. Schik daarop de fregola en werk af met de artisjok en krokante venkel.
Recept voor Coeur Caterings Lazy Ravioli
- Meng ricotta van Berloumi (uit Berlare) met zeste van citroen, fijngehakt venkelzaad, verse oregano, citroensap, fleur de sel en peper.
- Prik gaatjes in de aubergine en pof ze volledig gaar in een voorverwarmde oven van 200°. Snij open en lepel uit.
- Hak de aubergine grof. Breng op smaak met zeste van citroen, verse rozemarijn, kruidenolie, fleur de sel en peper.
- Werk af met gekleurde pijnboompitjes.
- Schik onderaan het bord de crème van ricotta gevolgd door enkele gehalveerde kerstomaatjes aangemaakt met groene kruiden, olijfolie en kappertjes. Schik hier bovenop de aubergine.
- Kook 2 verste pastavellen al dente en drapeer ze bovenop het geheel.
- Werk af met groene kruidenolie, parmigiano en fijnbladige basilicum.
Gaston & Coeur Blind Getrouwd
Vanaf maandag 2 september 2024 was het weer zover: een nieuw seizoen van het programma Blind Getrouwd ging van start op VTM. In tegenstelling tot de voorbije twee jaar vond er geen groot feest plaats voor alle vier koppels tegelijk op dezelfde locatie. Wel kreeg elk bruidspaar zoals ‘vroeger’ een eigen feest op een aparte locatie, met hun vrienden en familie. Britt en Jonas kozen daarbij voor Gaston.
Lees er hier alles over in het artikel van House Of Weddings
Foto’s: Fris Wedding Films (links), Studio Aline Friant-Hoste (rechts)
Coeur Catering wint de Gault&Millau Sustainability Award!
Op 9 september 2024 reikte Gault&Millau Belux in Maison de la Poste opnieuw de Gault&Millau Catering Awards uit. Met deze awards bekroont de gidsuitgever event cateraars die zich binnen de sector rond diverse thema’s hebben onderscheiden.
“Al een paar jaar hebben we de blik verruimd op event catering” zegt CEO Marc Declerck. “Zo richten we de focus op event cateraars die zich weerbaar hebben opgesteld na de pandemie. We bekronen met enthousiasme en respect de event cateraars die zich bijzonder hebben onderscheiden op het vlak van gastvrijheid, duurzaam ondernemen en innoverende ideeën.”
“Mensen die in het cateringlandschap extra aandacht hebben voor gastvrijheid verdienen onze aandacht,” benadrukt Marc Declerck. “Net als zij die op een duurzame manier aan het toekomstwelzijn van de volgende generaties denken.”
Coeur Catering hoofdpartner van Refugee Walk
De Refugee Walk ontstond in 2016 als een hartverwarmend, solidair evenement georganiseerd door Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Het doel is niet alleen om bewustwording te creëren rond mensen met een vluchtachtergrond, maar ook om effectief financiële steun te bieden aan de essentiële werking van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Zo kan ze haar diensten blijven verlenen. Zonder de Refugee Walk kan de organisatie intussen niet meer bestaan. In 2023 haalde de organisatie 500.000€ op, een recordbedrag. We zijn dan ook blij dat we met Coeur Catering ons steentje kunnen bijdragen.
Wil jij graag met ons trouwen?
Coeur Catering mag dit jaar 20 kaarsjes uitblazen en dat vieren we door een trouwfeest weg te geven. Na 20 jaar catering en een decennium aan bruiloften op onze locatie Rooftop Gaston willen we deze mijlpaal vieren door de liefde voor elkaar en ons vak in de kijker zetten en te doen wat we al jaren goed doen: te feesten.
Met de wedstrijd “Liefde in Smaken” maken we de droom van één koppel waar en met de organisatie van een unieke giveaway waarbij we een volledig verzorgde bruiloft ter waarde van 15.000 euro cadeau doen.
Coeur Catering werft een maître of zaalverantwoordelijke aan!
Coeur Catering staat niet stil en blijft groeien. Onze verschillende vacatures kan je terugvinden via deze link. Vind je geen vacature maar heb je toch interesse om bij ons te werken? Laat het ons per mail op valeria@coeurcatering.be zeker even weten wat je talenten zijn samen met je CV.