Coeur Catering blijft partner van Muziekcentrum De Bijloke en STAM Museum Gent

We’re here to stay!

Na een positieve evaluatie zijn we bijzonder blij te kunnen aankondigen dat Coeur Catering ook de volgende jaren de exclusieve catering partner zal blijven van Muziekcentrum De Bijloke en STAM Museum Gent.

Een woordje van dank aan ons dedicated team dat instaat voor een goed verloop van alle evenementen, de uitbating van de foyers tijdens de concerten en het STAMcafé is hier wel op zijn plaats. Het is immers dankzij hun dagelijkse inzet en grenzeloze betrokkenheid dat we partner kunnen blijven op de mooiste site van Gent en de culinaire lat op het hoogste niveau blijven leggen.

Een bedrijf is maar zo sterk als zijn medewerkers en we zijn dan ook bijzonder trots op ons team dat hospitality met de glimlach next level weet uit te voeren. Catering with a heart, ten voeten uit!

We danken ook het Muziekcentrum en STAM voor het vertrouwen, de jarenlange samenwerking en kijken er naar uit om de volgende jaren verder het beste van onszelf te geven.

Wees welkom op deze unieke Gentse site om uw event of congres te hosten, een klassiek of jazz concert mee te pikken, te lunchen in ons STAMcafé of om een van onze pick-nickmanden mee te nemen in de prachtige middeleeuwse tuin na een bezoek aan het museum.

En noteer alvast volgende events in de agenda want met Côté Jardin, Gent Jazz en Bijloke Wonderland wordt het een alweer een muzikale zomer om naar uit te kijken.

Coeur Catering doet Film Fest Gent 2024 en 2025!

YES!  Vers van de pers: ook in 2024 en 2025 mag ons team instaan voor de VIP catering van Film Fest Gent en de World Soundtrack Awards.

Daarmee wordt een gevolg gegeven aan een jarenlange traditie waar het hele team van Coeur Catering steeds opnieuw naar uitkijkt: 10 dagen lang samen met om en bij de 100 collega’s het beste van zichzelf geven.

En daar zijn we niet een beetje trots op. Ongeveer 20 jaar geleden werd aan het toenmalige restaurant Coeur d’Artichaut gevraagd of zij het zagen zitten om de catering van het “Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent” te verzorgen. Een hele uitdaging voor het gereputeerde restaurant dat af en toe ook eens “wat broodjes leverde” voor UGent aan de overkant in het Pand. Maar een uitdaging die met succes werd aangegaan. Uit deze opdracht is niet alleen een klein productie-atelier gegroeid, ook talrijke nieuwe aanvragen en een volledig nieuw catering bedrijf volgden.

En de rest is geschiedenis. Samen met Film Fest Gent is Coeur Catering ondertussen uitgegroeid tot de referentie binnen zijn vakgebied in  België en het buitenland. We zijn dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat we krijgen en kijken er naar uit iedereen culinair te verwennen in het tijdelijke VIP dorp naast de Kinepolis.

FTI SuperNova

FTI SuperNova was dit jaar opnieuw hét evenement voor tech ondernemers, investeerders & liefhebbers van innovatie die geïnspireerd en geïnformeerd willen worden, funding zoeken of hun netwerk willen doen groeien. Het event vond dit jaar grotendeels plaats in de Antwerpse Waagnatie waar we met Coeur Catering 2.800 unieke bezoekers culinair mochten verwennen.

De kwalitatieve én duurzame lat werden door de organisatie onder leiding van Jurgen Ingels enorm hoog gelegd: een uitdaging die we met Coeur Catering na het succes van de vorige editie opnieuw graag aangingen.

Ons team van meer dan 100 medewerkers per dag stond in voor een licht ontbijt en staande lunch, een succulent aperitief en walking dinner waarvan de bezoekers konden genieten in en rond de langste mobiele bar van België die zich over de hele lengte van de Waagnatie uitrolde.

Alle food die werd aangeboden was deels vegetarisch, deels vegan, steeds lokaal en in het seizoen: een kolfje naar het hand van onze chefs die al jaren op de meest duurzame manier aan product- en receptontwikkelidng doen.

Dat je met producten van Belgische bodem een smaakvolle plantbased top lunch kan serveren waarin meer dan 2.500 gasten hun “goesting” in vinden, bewezen de vele positieve reacties op onze oesterzwamkroketjes met Berloumi (een lokale variant van haloumi), de penne van Pastati – een sociale onderneming uit Oudenaarde – met een CO2 neutrale Oud Brugge kaas en de eggs Benedict met toast van de biologische, sociale bakkerij Compaan en guacaNOle: een avocado-vrije variant op guacamole naar een recept van de Vlaamse groentenchef Seppe Nobels. Ook de typische Belgische klassieker vol-au-vent werd voor de gelegenheid een vol-au-veggie met quorn en knolselder afgewerkt met Antwerps Seefbier. De couscous salade tenslotte werd afgewerkt met microgreens van Pachagreens en seizoensgroeten van VANHIER.

Op deze manier werden de bezoekers niet alleen op tech vlak geïnspireerd en geïnformeerd maar konden we vanuit onze expertise en duurzame overtuiging de vele gegadigden culinair inspireren en  laten zien waarin we met Coeur Catering al lang geloven, namelijk dat de culinaire toekomst op en top groen is!

Sushi “asperges à la Flamande” – veggie

Spoel de sushi rijst meermaals onder stromend koud water.
Gaar de sushi rijst in een rijstkoker en smaak af met sushi azijn.
Leg een norivel open. Bestrijk voor 70% met de half afgekoelde rijst. Beleg daarop met kruidenomelet, al dente gekookte witte asperges en peterseliemayonaise. Maak de vrije rand licht vochtig en rol de sushi strak op.

Crème van miso met gebakken Brusselse spruitjes en crispy chili oil – vegan

Kuis de spruitjes, halveer en bak in de oven gaar met olijfolie, peper, zout en komijnpoeder.
Maak ondertussen de crème van miso door oude miso te mengen met wat  (vegan) mayonaise, mirin en sesamolie.
Werk af met een krokante mengeling van crispy chili oil, rauwe brunoise van selder, bicky ui en gezouten pindanoten. Werk af met geplukte munt en koriander.

No meat “steak tartare” van gemarineerde watermeloen ????

Sinds 2021 wordt rundvlees zoveel mogelijk van onze standaardkaart geweerd omdat de impact op het milieu ervan enorm groot is. Hierbij kan je een lekker fris vegan alternatief terugvinden van een steak tartare dat we voor het eerste presenteerden op de Trends Impact Awards waar we volledig in lijn met het thema een 100% vegetarisch menu mochten aanbieden.

Snijd de watermeloen in kleinere repen.
Bestrooi alle kanten met zout en laat enkele uren rusten.
Dep de watermeloen af en laat 2 uur drogen in de oven op 60°C tot je een textuur van rauw vlees krijgt.
Versnijd in tartaar en voeg sushiazijn, dragon en fijngehakte zwarte olijven toe.
Presenteerin een rood shizoblad.
Werk af met gepofte boekweit en vegan mayonaise op basis van lavasolie

Carpaccio van “catch of the day” met mierikswortel, dilleolie en roze bes

Bij Coeur Catering werken we in plaats van met een vaste vissoort zoveel mogelijk met een seizoensgebonden Noordzeevis zonder hem te benoemen: op die manier kunnen we aan de slag met een catch of the day en vermijden we het verlies van bijvangst.

Snijd de verse dagvis fijn en leg op een bord.
Kruid met peper en fleur de sel.
Dressing: meng karnemelk met mierikswortelpasta, peper en zout.
Dille olie: meng dille met olijfolie en limoensap kort en krachtig. Zeef even door.
Cutter kort de roze bessen en werk af met groene kruiden.

Vegan salty caramel, met geroosterde pruim en kokos ????

Een vegan zoete topper die al enkele jaren op de kaart van onze eigen rooftop Gaston staat.

Verwarm 300 g bastaardsuiker met 175 g ahornsiroop op een zacht vuurtje met een klein scheutje water.
Laat dit goed karameliseren.
Blus met 1 liter kokosmelk.
Voeg een grote snuif fleur de sel toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Snijd de pruimen in plakjes en infuseer in suikerwater met kaneel, steranijs en kardemom.
Serveer met kokossorbet en koekjescrunch.

Ons STAMCafé maakt zich op voor een zonovergoten zomer

Ons STAMCafé maakt zich op voor een zonovergoten zomer

De site van de Bijloke is de groene Gentse oase van rust waar iedereen die aan staycation doet minstens een keer moet passeren deze zomer. Meerdere keren kan natuurlijk ook! Het is heerlijke toeven in onze strandstoelen aan de vijver in het zonnetje of in de frisse schaduw onder de grote boom op ons terras. In de week serveren we dagelijks een heerlijk lunchbuffet en in het weekend een onbeperkte brunch voor foodies en friends!

En de middeleeuwse tuin is veel meer dan enkel het STAMcafé. Leg je languit in het gras onder een van de oude appelbomen terwijl je geniet van al het lekkers uit de picknickmanden die je vooraf kan reserveren en meenemen in de tuin op een dekentje of in een van de bootjes die vertrekt aan de Bijlokekaai. Picture perfect wordt zo een Picknink perfect deze zomer.

De “pionier aller rooftops” opent maandag zijn deuren!

De “pionier aller rooftops “opent op maandag 3 juli en verwelkomt jou all summer long van maandag tot en met zondag. Je kan er terecht voor een lichte lunch of een uitgebreid diner à la Gaston, bij mooi weer op ons ruime dakterras en bij wisselvallig weer in de gezelligheid van het eigenzinnige restaurant binnen, inclusief zicht op de Gentse binnenstad en haven. Doorlopend ben je welkom voor drinks en bar bites op het strand, aan de bar of aan de petanquebaan. Anders gezegd, ongeacht de weersvoorspellingen, bij Gaston kan je ’s middags en ’s avonds terecht voor culinair en ander vertier, binnen én buiten. Let op: reserveren kan én moet via www.gaston-gent.be.