animation
Vanaf dinsdag 9/6 verwelkomt rooftop bar & restaurant Gaston u opnieuw op het meest zonovergoten terras van Gent. Om ons dakterras en restaurant veilig en gezellig te houden, doen we dit 7/7 van 12 tot 22. Méér dan welkom voor een huisgemaakte aperitief, lichte lunch of uitgebreid diner à la Gaston. Let op: reserveren is verplicht via www.gaston-gent.be/reservatiePS: Wordt ons kot te klein? Vanaf 22/6 is ook onze take-away terug van de partij. Tot héél snel!

11.05.2020

Gaston komt uit zijn kot! Takeaway & delivery op vrijdag


Catch of the day “North Sea Chefs” met Belgische asperges en dragon
Schil de asperges en kook 4 minuten in gezouten water met enkele takjes tijm. Laat onmiddellijk afkoelen om verder garen tegen te gaan. Maak een verse mayonaise en werk af met dragon op azijn. Kruid de vis en grill op de velkant. Het vel moet vanzelf loskomen van het rooster wanneer de vis gaar is. Grill tegelijkertijd de asperges op de barbecue.
Tip: vraag jouw visboer om een lekker stukje vis uit de Noordzee dat je op vel kan grillen en geniet van dit gerechtje met een frisse, licht zure witte wijn.

02.05.2020

Recept N°47


Hoevekip met groene asperge en artisjok

Maak een marinade op basis van gember, look, cayenne, koriander, komijn, limoen, peper en zout. Marineer de stukjes hoevekip minimum 2 uur. Maak ondertussen een dip op basis van biologische geitenkaas Le Larry uit Destelbergen, Griekse yoghurt, munt, limoen, peper en zout. Steek de stukjes kip afwisselend met artisjok en groene asperges op een doorweekte spies. Grillen op de barbecue of grillplaat. Serveren met parelcouscous, munt en koriander.

19.03.2020

COVID-19: Coeur Catering en co zetten activiteiten stop tot (voorlopig) 5 april


Coeur Catering kiest sinds jaar en dag voor een lokaal verhaal van korte keten. Denk maar aan onze samenwerkingen met allerlei leveranciers uit Gent omstreken: de Gentse mastellen, de Hinkelspel kaas of de koffiebonen van branderij De Draak. Hoe meer lokaal, hoe meer smaak, als je het ons vraagt. Ook onze wijnen zijn vanaf nu onder meer van Belgische bodem.

Op nog geen 10 kilometer van Gent biedt Wijngoed Rhode een unieke beleving van kwaliteitsvolle, exclusieve witte wijnen aan. Goede wijn moet geschonken en gedronken, da’s zowel bij Rhode als bij Coeur de bottom line. Hun kleinschalige aanpak en visie van duurzaamheid, die zijn ook 100% Coeur-proof. Een samenwerking stond als het ware in de sterren geschreven. Vanaf heden presenteren wij de wijnen van Wijngoed Rhode aan onze verschillende event partners.

Wie eerst eens wil komen proeven, haalt een gerust hart op want ook in de eigen pop-up Gaston serveren we vanaf deze zomer deze op-en-top Belgische wijnen.


06.02.2020

E-Coeur N°5: Van mei plasticvrij naar 365 dagen plasticbewust


Coeur Catering zet het jaar 2020 culinair en cultureel in met een openbaar project dat boekdelen spreekt. We treden op als exclusieve partner tijdens ‘Van Eyck. Een optische revolutie’, de monumentale retrospectieve rond grootmeester, Jan Van Eyck, in het Museum voor Schone Kunsten.

Tijdens de tentoonstelling, de grootste Jan Van Eyck-expo ooit, vind je ons gepassioneerde terug in keukens van dit het instituut, waar we culinaire cultuur en exclusieve gerechtjes à la ‘Het Lam Gods’ of ‘Van Eyck’ Tripel Bier maat serveren.

‘Van Eyck. Een optische revolutie’ loopt van 1 februari tot 30 april 2020. Interesse om een exclusieve nocturne te organiseren of in te tekenen op een van de publieksnocturnes? Neem vrijblijvend contact op via sebastiaan@coeurcatering.be.


22.01.2020

E-Coeur N°4: Duurzame catering