Summer’s here!

Rooftop Bar & Restaurant Gaston is opnieuw klaar voor de zomer. Die zal ook in 2024 wel eens beginnen.

Je kan er van 2 juli tem 31 augustus terecht. Maandag en dinsdag van 18u00 tot 21u30 en woensdag tem zondag van 12u00 tot 21u30.

Apéro à gogo, een spelletje petanque, bar bites, full diner with a view: Gaston is your place to be

Het menu kan je hier al ontdekken en reserveren wordt aanbevolen.

CU SOON, op het mooiste dakterras van Gent!

Proud to be Coeur!

Regenboogweek in België. Niks nieuws onder de zon voor Coeur Catering waar inclusiviteit en diversiteit al jaren zijn opgenomen als de twee belangrijkste kernwaarden die de basis vormen van ons succes en de drijvende kracht zijn in het streven naar uitmuntendheid.

Deze kernwaarden worden uitgerold naar ons andere zaken: Rooftop Gaston, STAMcafé en Muziekcentrum De Bijloke.

Dat dat niet voor de hand liggend is, merken ook wij elke dag in dit (politieke) klimaat dat meer en meer gepolariseerd blijkt en waarin deze kernwaarden niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen.

Het is dan ook met de nodige trots dat we onze kernwaarden nog eens onder de aandacht brengen maar nog meer zijn we trots op ons kleurrijk en bijzonder divers getalenteerd team dat elke dag het beste van zicht zelf geeft en in alle vrijheid en verscheidenheid zichzelf en ons naar een hoger niveau tilt.

Inclusiviteit en diversiteit

Coeur Catering streeft naar een inclusieve omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, ongeacht de achtergrond, geslacht, leeftijd, etniciteit of religie. Diversiteit wordt omarmd en gezien als een kracht die het bedijf verrijkt.

Mensen

De mensen die werken voor Coeur Catering zijn de belangrijkste troef. Talenten, ideeën en bijdragen van elk individu worden gewaardeerd en er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling en groei van alle medewerkers zodat ze hun volledige potentieel kunnen benutten. Er wordt gestreefd naar een positieve en ondersteunende werkomgeving waarin iedereen zich goed voelt. De baseline van Coeur catering is niet voor niets al enkele jaren “Happy People Make Great Food.”

Respect

Respect staat centraal in alle interacties, zowel intern als extern. Iedereen wordt met integriteit, eerlijkheid en empathie behandeld. Er wordt geluisterd naar elkaars perspectieven, waarden en ideeën. Open communicatie en een constructieve samenwerking vormen de basis van alles.

Gastvrijheid

Gastvrijheid is de kern van de zaak. Coeur Catering biedt elke gast een warm welkom en een onvergetelijke ervaring. Er wordt geluisterd naar de behoeften en wensen van de klant en onze diensten worden daarop afgestemd. Er wordt steeds gestreefd naar een uitmuntende service en het creëren van een gastvrije sfeer op elk evenement.

Vacature fulltime kok

Coeur Catering & Events is op zoek naar een fulltime kok! Je bent verantwoordelijk voor het bereiden van hoogwaardige gerechten met aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit. Daarnaast draag je zorg voor een efficiënte en hygiënische werkomgeving.

Interesse? Stuur je CV en motivatie naar valeria@coeurcatering.be

Solliciteer via LinkedIn

Foto: SENZ.

Coeur Catering blijft partner van Muziekcentrum De Bijloke en STAM Museum Gent

We’re here to stay!

Na een positieve evaluatie zijn we bijzonder blij te kunnen aankondigen dat Coeur Catering ook de volgende jaren de exclusieve catering partner zal blijven van Muziekcentrum De Bijloke en STAM Museum Gent.

Een woordje van dank aan ons dedicated team dat instaat voor een goed verloop van alle evenementen, de uitbating van de foyers tijdens de concerten en het STAMcafé is hier wel op zijn plaats. Het is immers dankzij hun dagelijkse inzet en grenzeloze betrokkenheid dat we partner kunnen blijven op de mooiste site van Gent en de culinaire lat op het hoogste niveau blijven leggen.

Een bedrijf is maar zo sterk als zijn medewerkers en we zijn dan ook bijzonder trots op ons team dat hospitality met de glimlach next level weet uit te voeren. Catering with a heart, ten voeten uit!

We danken ook het Muziekcentrum en STAM voor het vertrouwen, de jarenlange samenwerking en kijken er naar uit om de volgende jaren verder het beste van onszelf te geven.

Wees welkom op deze unieke Gentse site om uw event of congres te hosten, een klassiek of jazz concert mee te pikken, te lunchen in ons STAMcafé of om een van onze pick-nickmanden mee te nemen in de prachtige middeleeuwse tuin na een bezoek aan het museum.

En noteer alvast volgende events in de agenda want met Côté Jardin, Gent Jazz en Bijloke Wonderland wordt het een alweer een muzikale zomer om naar uit te kijken.

Coeur Catering doet Film Fest Gent 2024 en 2025!

YES!  Vers van de pers: ook in 2024 en 2025 mag ons team instaan voor de VIP catering van Film Fest Gent en de World Soundtrack Awards.

Daarmee wordt een gevolg gegeven aan een jarenlange traditie waar het hele team van Coeur Catering steeds opnieuw naar uitkijkt: 10 dagen lang samen met om en bij de 100 collega’s het beste van zichzelf geven.

En daar zijn we niet een beetje trots op. Ongeveer 20 jaar geleden werd aan het toenmalige restaurant Coeur d’Artichaut gevraagd of zij het zagen zitten om de catering van het “Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent” te verzorgen. Een hele uitdaging voor het gereputeerde restaurant dat af en toe ook eens “wat broodjes leverde” voor UGent aan de overkant in het Pand. Maar een uitdaging die met succes werd aangegaan. Uit deze opdracht is niet alleen een klein productie-atelier gegroeid, ook talrijke nieuwe aanvragen en een volledig nieuw catering bedrijf volgden.

En de rest is geschiedenis. Samen met Film Fest Gent is Coeur Catering ondertussen uitgegroeid tot de referentie binnen zijn vakgebied in  België en het buitenland. We zijn dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat we krijgen en kijken er naar uit iedereen culinair te verwennen in het tijdelijke VIP dorp naast de Kinepolis.

FTI SuperNova

FTI SuperNova was dit jaar opnieuw hét evenement voor tech ondernemers, investeerders & liefhebbers van innovatie die geïnspireerd en geïnformeerd willen worden, funding zoeken of hun netwerk willen doen groeien. Het event vond dit jaar grotendeels plaats in de Antwerpse Waagnatie waar we met Coeur Catering 2.800 unieke bezoekers culinair mochten verwennen.

De kwalitatieve én duurzame lat werden door de organisatie onder leiding van Jurgen Ingels enorm hoog gelegd: een uitdaging die we met Coeur Catering na het succes van de vorige editie opnieuw graag aangingen.

Ons team van meer dan 100 medewerkers per dag stond in voor een licht ontbijt en staande lunch, een succulent aperitief en walking dinner waarvan de bezoekers konden genieten in en rond de langste mobiele bar van België die zich over de hele lengte van de Waagnatie uitrolde.

Alle food die werd aangeboden was deels vegetarisch, deels vegan, steeds lokaal en in het seizoen: een kolfje naar het hand van onze chefs die al jaren op de meest duurzame manier aan product- en receptontwikkelidng doen.

Dat je met producten van Belgische bodem een smaakvolle plantbased top lunch kan serveren waarin meer dan 2.500 gasten hun “goesting” in vinden, bewezen de vele positieve reacties op onze oesterzwamkroketjes met Berloumi (een lokale variant van haloumi), de penne van Pastati – een sociale onderneming uit Oudenaarde – met een CO2 neutrale Oud Brugge kaas en de eggs Benedict met toast van de biologische, sociale bakkerij Compaan en guacaNOle: een avocado-vrije variant op guacamole naar een recept van de Vlaamse groentenchef Seppe Nobels. Ook de typische Belgische klassieker vol-au-vent werd voor de gelegenheid een vol-au-veggie met quorn en knolselder afgewerkt met Antwerps Seefbier. De couscous salade tenslotte werd afgewerkt met microgreens van Pachagreens en seizoensgroeten van VANHIER.

Op deze manier werden de bezoekers niet alleen op tech vlak geïnspireerd en geïnformeerd maar konden we vanuit onze expertise en duurzame overtuiging de vele gegadigden culinair inspireren en  laten zien waarin we met Coeur Catering al lang geloven, namelijk dat de culinaire toekomst op en top groen is!

Sushi “asperges à la Flamande” – veggie

Spoel de sushi rijst meermaals onder stromend koud water.
Gaar de sushi rijst in een rijstkoker en smaak af met sushi azijn.
Leg een norivel open. Bestrijk voor 70% met de half afgekoelde rijst. Beleg daarop met kruidenomelet, al dente gekookte witte asperges en peterseliemayonaise. Maak de vrije rand licht vochtig en rol de sushi strak op.

Crème van miso met gebakken Brusselse spruitjes en crispy chili oil – vegan

Kuis de spruitjes, halveer en bak in de oven gaar met olijfolie, peper, zout en komijnpoeder.
Maak ondertussen de crème van miso door oude miso te mengen met wat  (vegan) mayonaise, mirin en sesamolie.
Werk af met een krokante mengeling van crispy chili oil, rauwe brunoise van selder, bicky ui en gezouten pindanoten. Werk af met geplukte munt en koriander.

No meat “steak tartare” van gemarineerde watermeloen ????

Sinds 2021 wordt rundvlees zoveel mogelijk van onze standaardkaart geweerd omdat de impact op het milieu ervan enorm groot is. Hierbij kan je een lekker fris vegan alternatief terugvinden van een steak tartare dat we voor het eerste presenteerden op de Trends Impact Awards waar we volledig in lijn met het thema een 100% vegetarisch menu mochten aanbieden.

Snijd de watermeloen in kleinere repen.
Bestrooi alle kanten met zout en laat enkele uren rusten.
Dep de watermeloen af en laat 2 uur drogen in de oven op 60°C tot je een textuur van rauw vlees krijgt.
Versnijd in tartaar en voeg sushiazijn, dragon en fijngehakte zwarte olijven toe.
Presenteerin een rood shizoblad.
Werk af met gepofte boekweit en vegan mayonaise op basis van lavasolie

Carpaccio van “catch of the day” met mierikswortel, dilleolie en roze bes

Bij Coeur Catering werken we in plaats van met een vaste vissoort zoveel mogelijk met een seizoensgebonden Noordzeevis zonder hem te benoemen: op die manier kunnen we aan de slag met een catch of the day en vermijden we het verlies van bijvangst.

Snijd de verse dagvis fijn en leg op een bord.
Kruid met peper en fleur de sel.
Dressing: meng karnemelk met mierikswortelpasta, peper en zout.
Dille olie: meng dille met olijfolie en limoensap kort en krachtig. Zeef even door.
Cutter kort de roze bessen en werk af met groene kruiden.