animation

YES!  Vers van de pers: ook in 2024 en 2025 mag ons team instaan voor de VIP catering van Film Fest Gent en de World Soundtrack Awards.

Daarmee wordt een gevolg gegeven aan een jarenlange traditie waar het hele team van Coeur Catering steeds opnieuw naar uitkijkt: 10 dagen lang samen met om en bij de 100 collega’s het beste van zichzelf geven.

En daar zijn we niet een beetje trots op. Ongeveer 20 jaar geleden werd aan het toenmalige restaurant Coeur d’Artichaut gevraagd of zij het zagen zitten om de catering van het “Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent” te verzorgen. Een hele uitdaging voor het gereputeerde restaurant dat af en toe ook eens “wat broodjes leverde” voor UGent aan de overkant in het Pand. Maar een uitdaging die met succes werd aangegaan. Uit deze opdracht is niet alleen een klein productie-atelier gegroeid, ook talrijke nieuwe aanvragen en een volledig nieuw catering bedrijf volgden.

En de rest is geschiedenis. Samen met Film Fest Gent is Coeur Catering ondertussen uitgegroeid tot de referentie binnen zijn vakgebied in  België en het buitenland. We zijn dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat we krijgen en kijken er naar uit iedereen culinair te verwennen in het tijdelijke VIP dorp naast de Kinepolis.


02.04.2024

FTI SuperNova


Spoel de sushi rijst meermaals onder stromend koud water.
Gaar de sushi rijst in een rijstkoker en smaak af met sushi azijn.
Leg een norivel open. Bestrijk voor 70% met de half afgekoelde rijst. Beleg daarop met kruidenomelet, al dente gekookte witte asperges en peterseliemayonaise. Maak de vrije rand licht vochtig en rol de sushi strak op.


21.03.2024

Crème van miso met gebakken Brusselse spruitjes en crispy chili oil – vegan


Sinds 2021 wordt rundvlees zoveel mogelijk van onze standaardkaart geweerd omdat de impact op het milieu ervan enorm groot is. Hierbij kan je een lekker fris vegan alternatief terugvinden van een steak tartare dat we voor het eerste presenteerden op de Trends Impact Awards waar we volledig in lijn met het thema een 100% vegetarisch menu mochten aanbieden.

Snijd de watermeloen in kleinere repen.
Bestrooi alle kanten met zout en laat enkele uren rusten.
Dep de watermeloen af en laat 2 uur drogen in de oven op 60°C tot je een textuur van rauw vlees krijgt.
Versnijd in tartaar en voeg sushiazijn, dragon en fijngehakte zwarte olijven toe.
Presenteerin een rood shizoblad.
Werk af met gepofte boekweit en vegan mayonaise op basis van lavasolie


07.12.2023

Carpaccio van “catch of the day” met mierikswortel, dilleolie en roze bes


Een vegan zoete topper die al enkele jaren op de kaart van onze eigen rooftop Gaston staat.

Verwarm 300 g bastaardsuiker met 175 g ahornsiroop op een zacht vuurtje met een klein scheutje water.
Laat dit goed karameliseren.
Blus met 1 liter kokosmelk.
Voeg een grote snuif fleur de sel toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Snijd de pruimen in plakjes en infuseer in suikerwater met kaneel, steranijs en kardemom.
Serveer met kokossorbet en koekjescrunch.


07.07.2023

Ons STAMCafé maakt zich op voor een zonovergoten zomer


De “pionier aller rooftops “opent op maandag 3 juli en verwelkomt jou all summer long van maandag tot en met zondag. Je kan er terecht voor een lichte lunch of een uitgebreid diner à la Gaston, bij mooi weer op ons ruime dakterras en bij wisselvallig weer in de gezelligheid van het eigenzinnige restaurant binnen, inclusief zicht op de Gentse binnenstad en haven. Doorlopend ben je welkom voor drinks en bar bites op het strand, aan de bar of aan de petanquebaan. Anders gezegd, ongeacht de weersvoorspellingen, bij Gaston kan je ’s middags en ’s avonds terecht voor culinair en ander vertier, binnen én buiten. Let op: reserveren kan én moet via www.gaston-gent.be.


10.06.2023

Rooftop Gaston trapt het zomerseizoen af op 3 juli!