animation

De heerlijke picknickmanden van STAMcafé zijn terug van weggeweest! Eén picknickmand heb je voor 75 euro en zit boordevol lekkers voor twee personen. Om je picknick nog wat gezelliger te maken, biedt STAMcafé ook een dekentje aan, aan een waarborg van 50 euro. De takeaway picknickmanden zijn enkel te verkrijgen via reservatie.

Eet je vegan, lactose-intolerant of glutenvrij? Laat het even weten bij je reservatie. Zo kan je gegarandeerd van een zorgeloze picknick genieten. Bubbels kunnen ook toegevoegd worden aan je mand, met keuze uit prosecco of champagne. Wie liever voor een flesje witte of rode wijn opteert, kan dat uiteraard ook.

Wat vind je in de picknickmand van je favoriete STAMcafé?

– 1x dekentje
– 1x dip van de dag met broodstengels to share
– 1x popcorn to share
– 1x cashewnoten to share
– 1x olijven to share
– 1x grote Caesarsalade to share
– 2 x bagels van de dag (vlees of veggie)
– 2x brownie
– 2x rijstpudding
– 2x appelsap (25cl)
– 2x flessen plat water (25cl)

Bestel jouw picknickmand hier.


11.05.2022

Côté Jardin op 29 mei


Op zondag 8 mei vertoeft het team van Coeur Catering op Gent Aan Zee, een gratis klimaatfestival voor jong en oud. Tijdens Gent Aan Zee ontdek je op de betoverende Bijlokesite een breed scala aan leerrijke workshops, inspirerende verhalen en allerhande animatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling langs eetbare planten, een cursus fermenteren of een rondje vuilvissen?

Daarnaast kan je er ook genieten van een heerlijk duurzame keuken met seizoensgebonden, lokale en plantaardige gerechten. Denk aan wraps, salades met seizoensgroenten, pasta, potato wedges, bio-ijsjes en overheerlijke taartjes, aangevuld met een uitgebreid aanbod lokale biertjes en wijnen, Gentse speciallekes en fairtrade koffie.


03.05.2022

Moederdagtip: cadeaubon van Gaston


Ook ongeduldig aan het aftellen naar de heropening van ons zonovergoten dakterras op 4 juli? Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, delen we graag een van onze nieuwe zomergerechten met jullie. Probeer alvast dit recept van onze heerlijke salade van radicchio, gepekelde pompoen, geitenkaas en gerookte eend eens uit. Kwestie van goed te proeven wat voor lekkers we deze zomer voor jullie in petto hebben!
Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1 butternut
– 50 g geitenkaas
– enkele sneetjes gerookte eend
– 35 g olijfolie
– een handvol venkelzaad
– 3 lookteentjes
– peper en zout
– 2 el sumakpoeder
– 50 g gehalveerde druiven
– een handvol dragon
– een handvol platte peterselie
– 500 g rode druiven
– 35 g granaatappelmelasse
– 20 g citroensap
– rijstazijn
– suiker
– een handvol grof gehakte gerookte amandelen
Bereiding:
Schil de butternut en snij een halve butternut in blokjes. Rooster in de oven (220°C)  met olijfolie, venkelzaad, look, peper en zout. Laat afkoelen en maak aan met sumakpoeder, gehalveerde druiven, dragon en platte peterselie.
Pof de rode druiven gedurende 10 minuten in de oven tot de velletjes scheuren. Mix met wat venkelzaad, de granaatappelmelasse, het citroensap, olijfolie, peper en zout. Snij fijne linten van de geschilde butternut pompoen, met behulp van een snijmachine. Kook rijstazijn met suiker, peper en zout. Giet de hete vloeistof over de pompoenslierten en laat trekken gedurende 1 uur.
Dresseer de salade. Begin met enkele gescheurde bladeren radicchio op de bodem van het bord. Schik er de geroosterde pompoen op. Maak royaal aan met de druivendressing. Werk af met verkruimelde verse geitenkaas Le Larry, de gepekelde pompoen, wat grof gehakte gerookte amandelen en eventueel enkele sneetjes gerookte eend.

 

Smakelijk! Begin je ook al te watertanden? Reserveer hier alvast je tafel voor deze zomer.

Photo credits: Mix Media


25.04.2022

Ontdek Gastons nieuwe zomermenu


Pssst… Droom jij stiekem ook al van ons zonovergoten dakterras? Goed nieuws: het aftellen naar de zomer is officieel begonnen! Met veel goesting heropent Gaston de deuren van zijn restaurant op maandag 4 juli. Dat betekent twee maanden lang elke weekdag culinair genieten op de mooiste rooftop van Gent. En we hebben deze zomer weer heel wat lekkers in petto! Door de vele (uitgestelde) huwelijksfeesten tijdens de weekends, zijn we deze zomer enkel van maandag tot vrijdag open. De liefhebbers reserveren dus best zo snel mogelijk hier hun tafel. Tot binnenkort?


16.04.2022

De unieke Bijlokesite als ideale uitvalsbasis voor events


Al twee jaar lang roert Coeur Catering in de kookpotten van het STAMcafé, dé ontmoetingsplek voor jong en oud op de betoverende Bijlokesite in het groene hart van Gent. Je kan er elke dag (behalve woensdag) terecht voor lokale gerechten en seizoensgebonden lekkernijen in de vorm van ontbijt, een uitgebreid lunchbuffet of een gezellige koffieklets met zoete verwennerij. In het weekend serveren we er een smakelijk brunchbuffet voor de hele familie. Denk aan ovenverse broodjes, koffiekoeken, eitjes, yoghurt met allerhande toppings, pancakes of wafels, charcuterie en kazen, frisse salades, verse warme gerechten en soep. Bij zomerweer kan je je gezellig neervlijen op het terras aan het water.

Wie met volle teugen wil genieten van het ontluikende lenteweer kan vanaf deze maand opnieuw genieten van onze genereus gevulde picknickmanden! Af te halen bij STAMcafé voor een heus culinair festijn in de buitenlucht – bijvoorbeeld op het grasveld van de Bijlokesite, op de groene oevers langs de Coupure of simpelweg in je eigen tuin.

Wist je trouwens dat je jouw STAMcafé ook kan afhuren als eventlocatie? Exact, waar wacht je nog op als je echt eens wilt uitpakken met een verrassende locatie voor je volgende event? Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info! Zie je het echt groots? Goed nieuws, ook onze buren van het STAM verhuren verschillende delen van het stadsmuseum, van de mystieke kapel tot de kosmopolitische lobby.


31.03.2022

Pannacotta van aardbei en rabarber