Recept voor Coeur Caterings Trifle

  • Start met het maken van een klassieke quatre quarts cake. Klop 250 gr zachte boter op. Voeg 250 gr suiker, 250 ml eieren en 250 gr zelfrijzende bloem toe. Doe dit mengsel in een beboterde cakevorm en bak 1 uur op 170°C. Laat afkoelen.
  • Maak ondertussen een mengeling van mascarpone en verse vanille. Eventueel licht gezoet met bloemsuiker.
  • Kies een mooi doorzichtig glas en bouw het dessert op in laagjes.
  • Start onderaan met de cake. Breng daarop de mascarponemix aan en werk af met blokjes kaki.
  • Voeg vlak voor het serveren een crumble van shortbread of andere koekjes toe.

Recept voor guacaNOle

Onze low-CO2 impact guacamole zonder avocado’s naar een recept van de Vlaamse groentechef Seppe Nobels. Op basis van lokale knolselder in plaats van overzeese avocado’s als milieubewust alternatief.

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Leg er de volledige ongeschilde knolselder in en pof tot ze volledig gaar is. Ontdoe de knolselder van zijn schil.
  • Infuseer melk met look, rozemarijn, tijm en kruidnagel. Zeef deze infusie en hou opzij.
  • Mix olijfolie met bieslook, kervel en dragon tot een groene kruidenolie en hou opzij.
  • Mix ten slotte de knolselder en breng op smaak met peper, zout, citroensap, de groene kruidenolie en melkinfusie.
  • Te serveren met grissini, wonton crackers of op een toastje.

Coeur Catering zet zich in voor een groenere toekomst! 🌱

Samen met Go Forest hebben we al 6.000 bomen geplant in Madagaskar. Maar we stoppen niet hier: onze ambitie is helder en krachtig – tegen 2030 willen we 20.000 bomen realiseren.

Met deze inspanningen dragen we bij aan een gezondere planeet en ondersteunen we de biodiversiteit in kwetsbare regio’s. Duurzaamheid zit in ons DNA, en we zijn trots om deel te zijn van een initiatief dat niet alleen vandaag impact heeft, maar ook voor toekomstige generaties.

Doe mee en maak samen met ons een verschil! 💚

Onderneming van het Jaar bestaat 30 jaar!

Gisteren mocht X-FAB uit handen van Zijne Majesteit de Koning de prijs voor Onderneming van het Jaar 2024 – georganiseerd door EY en De Tijd – in ontvangst nemen. Proficiat!

Maar er stonden ook andere winnaars op het podium in Brussels Expo: dit top team van Coeur Catering stond twee dagen na elkaar in voor een High End walking dinner voor meer dan 2.500 VIP’s. Dat doen ze al 7 jaar op een rij en daar kunnen wij als catering onderneming alleen maar bijzonder trots op zijn: happy people make great food!

Filmfestival Oostende rolt de rode loper uit voor Coeur Catering.

Coeur Catering mocht al een paar jaar instaan voor de catering op het Gala van de Ensors in Kursaal Oostende.

Omdat dit werd gesmaakt wordt deze samenwerking in 2025 uitgebreid tot de VIP catering van het hele Filmfestival Oostende. Dat loopt dit jaar  van 31 januari tot 8 februari en biedt een uitzonderlijke beleving waar cultuur, connectie en stijl hand in hand gaan.

Het filmfestival is ook dé gelegenheid bij uitstek om relaties aan te scherpen op een ongeziene manier en om klanten of medewerkers van uw bedrijf op een verrassende netwerkavond te trakteren die culinair wordt opgeluisterd door yours truly.

Op kijken er naar uit u op een van deze avonden te mogen ontvangen. De verschillende mogendheden kan u via deze link bekijken.

Wedding Give Away – Coeur Catering 20 jaar. And the winner is…

Naar aanleiding van 20 jaar Coeur Catering organiseerden we de wedstrijd “Liefde in Smaken” met als hoofdprijs een gratis trouwfeest ter waarde van 15.000€ op Rooftop Gaston.

We kregen heel wat enthousiaste reacties en originele inzendingen. Daaruit koos een onafhankelijke jury drie finalisten die in een laatste battle ronde enkele opdrachten moesten uitvoeren. De spanning, emoties en ontroering waren te snijden en het was een nek aan nek race.

Er kan natuurlijk maar één winnend koppel zijn. Proficiat dan ook aan Cécile & Jens: we gaan er samen een warme Winter Wedding van maken!

Bedankt aan alle deelnemers en aan de leden van jury om er een onvergetelijke wedstrijddag van te maken!

Coeur Catering 20 years!

Thanks ACT SHOW PROVE for the kind words we received on the occasion of our 20th anniversary, which we celebrated this week at Film Fest Gent.

“Congratulations to Coeur Catering for 20 years of excellence and their well-deserved Gault&Millau Sustainability Award! 🌱 It’s inspiring to see sustainability at the heart of everything they do, from their plant-forward menus to their commitment to planting 20,000 trees in Madagascar with Go Forest. 🌳👏 Additionally, their transparent ambition to become a Certified B Corp on ACT SHOW PROVE sets a new standard for accountability, transparency & impact. Coeur Catering is an absolute frontrunner and sets the sustainability bar for its industry. Here’s to even more milestones ahead! 🥂”

Recept voor frisse groene fregola salade

  • Bak oesterzwammen krokant met look in olijfolie en draai af tot een mooie crème. Kruid af met peper en zout.
  • Stoof sjalot samen met verse look. Voeg een beetje suiker en balsamico azijn toe en laat karameliseren. Blus met rode wijn.
  • Voeg 50% verse tomaat en 50% kwaliteitsvolle passata toe. Laat samen met citroentijm en verse oregano lang inkoken.
  • Mix glad en kruid af met peper en zout.
  • Kook de fregola al dente.
  • Stoof opnieuw sjalot samen met verse look. Voeg de fregola toe samen met kappertjes, grof versneden zongedroogde tomaat, dragon, munt, platte peterselie, zeste van citroen en brunoise van groene selder.
  • Kook de artisjokken gaar en pluk tot het hart. Versnij en frituur deze krokant. Kruid af met fleur de sel.
  • Snij venkel fijn en breng op smaak met sinaassap, sinaaszeste, olijfolie, peper en zout.
  • Assembleer het gerecht: Trek twee strepen van de crèmes. Schik daarop de fregola en werk af met de artisjok en krokante venkel.

Recept voor Coeur Caterings Lazy Ravioli

  • Meng ricotta van Berloumi (uit Berlare) met zeste van citroen, fijngehakt venkelzaad, verse oregano, citroensap, fleur de sel en peper.
  • Prik gaatjes in de aubergine en pof ze volledig gaar in een voorverwarmde oven van 200°. Snij open en lepel uit.
  • Hak de aubergine grof. Breng op smaak met zeste van citroen, verse rozemarijn, kruidenolie, fleur de sel en peper.
  • Werk af met gekleurde pijnboompitjes.
  • Schik onderaan het bord de crème van ricotta gevolgd door enkele gehalveerde kerstomaatjes aangemaakt met groene kruiden, olijfolie en kappertjes. Schik hier bovenop de aubergine.
  • Kook 2 verste pastavellen al dente en drapeer ze bovenop het geheel.
  • Werk af met groene kruidenolie, parmigiano en fijnbladige basilicum.

Gaston & Coeur Blind Getrouwd

Vanaf maandag 2 september 2024 was het weer zover: een nieuw seizoen van het programma Blind Getrouwd ging van start op VTM. In tegenstelling tot de voorbije twee jaar vond er geen groot feest plaats voor alle vier koppels tegelijk op dezelfde locatie. Wel kreeg elk bruidspaar zoals ‘vroeger’ een eigen feest op een aparte locatie, met hun vrienden en familie. Britt en Jonas kozen daarbij voor Gaston.

Lees er hier alles over in het artikel van House Of Weddings

Foto’s: Fris Wedding Films (links), Studio Aline Friant-Hoste (rechts)