animation

Heuglijk nieuws: jullie geliefde STAMcafé gooit zijn deuren weer open, met een genereus en goedgevuld nieuw menuconcept, gaande van ontbijt, lunch en zoetigheden tot deugddoende hapjes en drankjes als apéro. Van donderdag tot en met zondag kan je vanaf 10u aanschuiven aan hun grote, kleurrijke terras voor een heerlijk ontbijt of ander lekkernijen. Na afloop kan je nog even rondhangen op de omringende Bijlokesite – een van Gents mooiste groene hartjes – of kan je een stimulerend museumbezoek brengen aan hun buren van het STAM.

 

Een ding is zeker: je zal op hun terras zeker aan je culinaire trekken komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de luxehotdog met buikspek, witloof, dragonmayonaise, een relish van witte kool en crunch van ui, of de vol-au-veggie met knolselder, oesterzwam, truffel en aardappelpuree? Deze voorbeelden doen ons alvast watertanden. Als je naar iets lichters op zoek bent, hebben ze ook wat voor je! Zo is er de bagel met veggie tonijnsalade, rucola en gepekelde groentjes, of de lentesalade, broccolini, avocado, kikkererwt en ovenvers brood.


22.04.2021

Ontdek STAMcafés genereus gevulde picknickmanden!


Om jullie met Pasen van een culinair hoogtepuntje te voorzien, pakken we uit met een groots opgezet driegangenmenu én een paasbrunch. Het is de perfecte kans om een gezellig en intiem paasdiner onder familie of vrienden op poten te zetten, met allerlei verrassende gerechten die hoge ogen zullen gooien. De dag erna kunnen jij en je bubbel zich tegoed doen aan een zaligmakende brunch.

Met dit spraakmakende menu, dat zowel een klassieke als vegetarische invulling krijgt, overladen we je niet enkel met smaak: we zorgen er ook voor dat je in alle comfort en gemak het menu met alles erop en eraan in huis kan halen, zodat je enkel nog de gerechten moet opwarmen, je tafel moet dekken en je paasgezelschap goedgeluimd houden. Voor wie de morning after zonder al te veel moeite het culinaire genot wil verderzetten voorzien we een heuse paasbrunch waarin – uiteraard – ook paaseitjes aan bod komen.


23.02.2021

STAMcafé transformeert tot STAMcafay


Nu Gastons Grootmoeder even van een welverdiende rustpauze heeft genoten, staat ze te popelen om de handen weer uit de mouwen te steken. Keukenschort aan, handen gewassen, braadpannen ingevet, en dan kan Gastons Grootmoeders Keuken weer van start!

Als vanouds kan je elke week haar heerlijke gerechten in huis halen via take-away of thuislevering in Groot-Gent. Dit jaar doet ze er zelfs een schepje bovenop: vanaf nu kan je zowel op donderdag als vrijdag bestellen. Bovendien heeft ze de keuken van het dakrestaurant ingewisseld voor die van ons bij Coeur Catering. Voor take-away kan je vanaf nu dus terecht op een nieuw adres, namelijk de Coeur Drive-in in de Molenwalstraat 25A, 9030 Mariakerke.

In haar keuken vind je zowel onklopbare klassiekers, zoals de vol-au-vent van hoevekip met puree of de genereuze garnaalkroketten, als verrassende nieuwigheden zoals veganistische bouillabaisse met zeekraal, wakame en chatenay wortel of de hutsepot met Brusselse spruitjes, witte pens, buikspek en Tierenteynmosterd. Om nog maar te zwijgen van de verrukkelijke apérobox en andere extra’s die ook op het voorjaarsmenu staan.

Zij die niet meteen om de hoek van de Coeur Drive-in wonen hoeven niet voor lauwe garnaalkroketten te vrezen: de gerechten zijn bedoeld om thuis opgewarmd te worden, zodat je ze in alle rust kan afhalen of laten bezorgen en volgens je eigen tempo thuis aan tafel kan. Voor de volledigheid bezorgen we je ook een lijst met allergenen.


03.02.2021

Valentino in Quarantino


Wanneer de dagen korter worden en het straatbeeld in herfstoranje bladeren gehuld wordt, weet Ons Grootmoeder dat de tijd rijp is om haar stoof aan te steken en een van haar hartige najaarsgerechten tevoorschijn te brengen.

Vandaag is het de beurt aan een hachis parmentier met boschampignons.

Je begint eraan door aardappelen aan de kook te brengen in gezouten water. Giet ze af wanneer ze gaar zijn, en pureer ze dan samen met eitjes, boter en melk. Als je dit wenst, kan je nu ook wat geraspte kaas toevoegen aan het geheel. Kruid de puree vervolgens af met geraspte nootmuskaat, zout en peper.

Gooi daarna een stevige pan op het vuur en stoof enkele sjalotjes. Voeg er iets later een teentje look aan toe. Wanneer deze wat gegaard zijn, mag het gehakt erbij. Roer dit regelmatig om, en breng het geheel op smaak met verse tijm, zout en peper. Ondertussen bak je in een aparte pan wat boschampignons.

Nu kunnen we de ovenschotel beginnen vullen. Dit doen we in laagjes: een laagje gehakt, een laagje gebakken boschampignons en een laagje puree. Als laatste laagje voeg je wat gemalen kaas toe, om de schotel extra te gratineren in de oven. Dek tijdens het wachten alvast de tafel voor je bubbel, en bak nog enkele boschampignons in boter. Wanneer de schotel klaar is, kan je ze dresseren met de boschampignons en wat gehakte hazelnoten.


29.10.2020

Gastons Grootmoeder loopt op wieltjes


Terwijl Gaston de deuren van zijn dakrestaurant sluit en aan een winterslaap begint, werkt Gastons Grootmoeder noest en onvermoeid verder. Vanaf 23 oktober kan je elke vrijdag tussen 17u en 20u de gerechten van Gaston Grootmoeders Keuken komen afhalen. Op die manier steek je niet enkel een duit in de zak van de taaie ploeg van Gastons Grootmoeder, maar kan je bovenal ook thuis genieten in alle gezelligheid van haar culinaire hoogstandjes.

Zij die niet meteen om de hoek van ons restaurant wonen hoeven niet voor afgekoelde garnaalkroketten te vrezen: de gerechten zijn bedoeld om thuis opgewarmd te worden, zodat je ze in alle rust kan afhalen en volgens je eigen tempo thuis aan tafel kan. En terwijl we onvermoeid verder werken, zijn we ook aan het bekijken hoe we binnenkort thuislevering mogelijk kunnen maken.

Je bestelling voor Gastons Grootmoeders Keuken kan geplaatst worden op onze website, en kan je elke week ter plekke afhalen bij ons dakrestaurant op vrijdag tussen 17u en 20u.


21.08.2020

Cultureel én culinair: Bijloke Wonderland