animation
Hoevekip met groene asperge en artisjok

Maak een marinade op basis van gember, look, cayenne, koriander, komijn, limoen, peper en zout. Marineer de stukjes hoevekip minimum 2 uur. Maak ondertussen een dip op basis van biologische geitenkaas Le Larry uit Destelbergen, Griekse yoghurt, munt, limoen, peper en zout. Steek de stukjes kip afwisselend met artisjok en groene asperges op een doorweekte spies. Grillen op de barbecue of grillplaat. Serveren met parelcouscous, munt en koriander.

19.03.2020

COVID-19: Coeur Catering en co zetten activiteiten stop tot (voorlopig) 5 april


Coeur Catering kiest sinds jaar en dag voor een lokaal verhaal van korte keten. Denk maar aan onze samenwerkingen met allerlei leveranciers uit Gent omstreken: de Gentse mastellen, de Hinkelspel kaas of de koffiebonen van branderij De Draak. Hoe meer lokaal, hoe meer smaak, als je het ons vraagt. Ook onze wijnen zijn vanaf nu onder meer van Belgische bodem.

Op nog geen 10 kilometer van Gent biedt Wijngoed Rhode een unieke beleving van kwaliteitsvolle, exclusieve witte wijnen aan. Goede wijn moet geschonken en gedronken, da’s zowel bij Rhode als bij Coeur de bottom line. Hun kleinschalige aanpak en visie van duurzaamheid, die zijn ook 100% Coeur-proof. Een samenwerking stond als het ware in de sterren geschreven. Vanaf heden presenteren wij de wijnen van Wijngoed Rhode aan onze verschillende event partners.

Wie eerst eens wil komen proeven, haalt een gerust hart op want ook in de eigen pop-up Gaston serveren we vanaf deze zomer deze op-en-top Belgische wijnen.


06.02.2020

E-Coeur N°5: Van mei plasticvrij naar 365 dagen plasticbewust


Coeur Catering zet het jaar 2020 culinair en cultureel in met een openbaar project dat boekdelen spreekt. We treden op als exclusieve partner tijdens ‘Van Eyck. Een optische revolutie’, de monumentale retrospectieve rond grootmeester, Jan Van Eyck, in het Museum voor Schone Kunsten.

Tijdens de tentoonstelling, de grootste Jan Van Eyck-expo ooit, vind je ons gepassioneerde terug in keukens van dit het instituut, waar we culinaire cultuur en exclusieve gerechtjes à la ‘Het Lam Gods’ of ‘Van Eyck’ Tripel Bier maat serveren.

‘Van Eyck. Een optische revolutie’ loopt van 1 februari tot 30 april 2020. Interesse om een exclusieve nocturne te organiseren of in te tekenen op een van de publieksnocturnes? Neem vrijblijvend contact op via sebastiaan@coeurcatering.be.


22.01.2020

E-Coeur N°4: Duurzame catering


Maïscake met chorizo en rode bonencrème

Voeg 200 gr eieren, 120 gr zure room en 100 ml olie samen en klop goed door.

Voeg de volgende ingrediënten toe: 200 gr bloem, 8 gr bakpoeder, peper, zout, 4 gr chimichurrikruiden, 6 gr fijne blokjes chorizo, 200 gr maïskorrels, 120 gr fijne blokjes van rode paprika, 100 gr parmezaanschilfers en 10 gr fijngehakte look.

Vet een cakevorm in en stort de massa hierin uit. Bak 30 minuten op 170°C. Laat afkoelen en snijd in blokjes.

Maak ondertussen de crème van rode bonen door 500 gr uitgelekte en gespoelde gekookte rode bonen te mixen met 20 gr sambal, wat limoensap en zout.

Werk alle blokjes af met de crème van rode bonen en wat gebrande maïskorrels.


26.12.2019

Ecoeur N°3: Alternatief transport


Plaatpizza met gebofte biet, hazelnoot, dragenpesto en zachte geitenkaas

Pof rode bieten op zijn geheel in de oven. Schil ze en snij in blokjes.
Beleg een plaat met vers pizzadeeg.
Maak een Mornaysaus (Een alternatief op de bechamelsaus met verse zachte geitenkaas).
Beleg het deeg met de saus en de bietjes. Bak in de oven.
Werk af met crunch van hazelnoot, dragonpesto, extra geitenkaas en rucola.


06.12.2019

Coeur in the Clouds