animation

Plaatpizza met gebofte biet, hazelnoot, dragenpesto en zachte geitenkaas

Pof rode bieten op zijn geheel in de oven. Schil ze en snij in blokjes.
Beleg een plaat met vers pizzadeeg.
Maak een Mornaysaus (Een alternatief op de bechamelsaus met verse zachte geitenkaas).
Beleg het deeg met de saus en de bietjes. Bak in de oven.
Werk af met crunch van hazelnoot, dragonpesto, extra geitenkaas en rucola.


06.12.2019

Coeur in the Clouds


Coeur Catering gaat al meer dan tien jaar prat op een duurzaam culinair verhaal op maat. Veggie, biologisch en lokaal. Deze visie trekken we door naar een ambitieus, concreet actieplan dat sinds 2018 in werking is. In onze tweewekelijkse blogposts doen we elk actiepunt stap voor stap uit de doeken.

 

Actiepunt N°2: Met zijn jarenlange expertise wil Coeur Catering voedselverspilling tegengaan op alle vlakken. Zo beantwoordt de aankoop van producten aan de reële vraag. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes, krijgen bereidingen een lang, tweede leven. Overschotten worden creatief herwerkt of gedoneerd aan kansarme gezinnen in samenwerking met Foodsavers.


20.11.2019

Recipe N°43


Coeur Catering gaat al meer dan tien jaar prat op een duurzaam culinair verhaal op maat. Veggie, biologisch en lokaal. Deze visie trekken we door naar een ambitieus, concreet actieplan dat sinds 2018 in werking is. In onze wekelijkse blogposts doen we elk actiepunt stap voor stap uit de doeken.


Actiepunt N°1: Coeur Catering blijft inzetten op duurzaam ondernemen. Zo investeert de cateraar in zonnepanelen, groene energie en isolatie, in de ambitie om steeds meer zijn ecologische voetafdruk te beperken. Hiervoor slaat Coeur Catering de handen in mekaar met Stad Gent en UGent, die advies en expertise leveren. Met trots maakt het Gents bedrijf deel uit van een select aantal cateraars die zich hierin onderscheiden.

30.10.2019

Recipe N°42


Afgelopen weken mocht Coeur Catering voor de vijftiende keer de catering verzorgen van Film Fest Gent, waar ons enthousiast team gedurende 10 dagen meer dan 25.000 VIP gasten verwelkomde op een van de vele recepties en walking dinners.

Gelukkig konden we ook dit jaar rekenen op enkele fantastische partners: voor het vijfde jaar op rij werkten we in tandem met Fast Forward Events en Levi Party Rental, die ons culinair verhaal op maat naadloos vertalen naar een prachtige setting.

Het is ondertussen bewezen dat deze combo wonderwel werkt. En daar worden wij bij Coeur Catering, de 25.000 gasten en het team van Film Fest Gent alleen maar gelukkig van. Onze baseline is dan ook niet voor niets: Happy People Make Great Food.


12.08.2019

Recipe N°41


Gravad lax by Gaston

Ingrediënten:
500 g zalmfilet
250 g zeezout
125 g suiker
5 stuks citroen sap + zeste
3 stuks limoen sap + zeste
1 grote bos dille
2,5 dl Bombay Sapphire
1,25 dl Fever Tree Indian Tonic
20 g roze peperbollen

Vraag aan jouw vishandelaar om de zalmfilet deepskin te ontvellen, zodat het overtollig vet weggesneden is. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de zalm gedurende 48 uur onder gewicht in de koeling. Haal de zalm uit de marinade en spoel deze goed af. Versnijd naar wens in carpaccio, tartaar of balk. Werk af naar keuze met gemarineerde komkommer, structuren van rode biet, gel van yuzu, zeste van pompelmoes en erwtencress.

15.07.2019

Vlaamse Feestdag in Parijs