animation

Gaston in de top 8 pop-ups van deze zomer!

Bekijk het volledig artikel hier.

 


03.07.2017

Gaston’s gin


Na een rist legendarische zondagen van de voorbije jaren, opent Gaston dit jaar elke zondagnamiddag de deuren voor Lazy Sundays op het dakterras. Het concept? Ontsnap nog een laatste keer aan de drukte van de stad en sluit je week in stijl af op de verkoelende rooftop met gezellige muziek op de achtergrond.


21.06.2017

Zebrabeach


Deze zomer introduceert Gaston zijn eigen gin, ontwikkeld door het Gentse Heynsquared op basis van lokaal geteelde kruiden. Zeg maar een uniek aperitief want deze exclusieve gin wordt in een beperkte oplage van 75 flessen geproduceerd. Wie geen liefhebber is van gin, opteert voor de huischampagne Gaston Chiquet, een zorgvuldig geselecteerde brut die je nergens anders proeft, met 60% Meunier, 15% Pinot Noir en 25% Chardonnay. Naast een verrassende aperitiefkaart met onder meer Cointreau Fizz, Liefmans Yell’oh en Martini-Tonic, pakt Gaston uit met zijn eigen vermout en de intussen gerespecteerde homemade ice tea met gember en citroengras.


29.05.2017

New menu @ Gaston!


Gaston opent op 1 juli weer de deuren van zijn zomerse pop-up rooftop bar en restaurant. Je geniet er twee maanden lang – tot en met 31 augustus – van een slow cocktail, een lichte lunch of een uitgebreid diner, met een spectaculair zicht op de stad, weg van alle drukte. Je proeft er Belgisch-Franse klassiekers met een hoek af, maar je kan er ook eenvoudigweg terecht voor de meest genereuze garnaalkroketten van het land. Het zonnigste dakterras van Gent combineert deze zomer bovendien strand en skyline. De moestuin ruimt plaats voor een tropisch strand met strandcabine, waar Gaston huisbereide cocktails en cocktailijsjes serveert.


15.05.2017

Recipe N°12


Chocoladetruffels

Laat 350 gr donkere chocolade smelten op 45° à 50°. Vervolgens laat je het kort afkoelen tot 38° en voeg je stukjes koude chocolade toe zodat je eindigt rond 31° à 32°. Klop 160 gr ongezouten boter romig met 160 gr bloemsuiker terwijl je het lichtjes verwarmt. Voeg er 150 cl champagne geleidelijk aan toe. Voeg de chocolade toe. Laat het geheel opstijven. Maak vormen en rol ze achteraf in een afwerking naar keuze. Chocoladeschilfers of cacao zijn heerlijke voorbeelden.


02.05.2017

Bea Awards


Coeur Catering kan nu al terugblikken op een succesvol voorjaar dankzij een rist geslaagde events voor klinkende namen als H&M, Woestijnvis, Medialaan, Studio Brussel, Vlerick, Quickstep, ING en Samsung.

#happypeoplemakegreatfood


24.04.2017

Pressdays with Turbulence


Nog even wachten op de twee zomermaanden en rooftop bar Gaston gaat opnieuw open. Vanaf deze editie ook op zondagmiddag.

 


23.03.2017

New workshop: South-American Streetfood


1.07 – 31.08

Gaston’s dreamy rooftopbar will reopen its doors on July 1st!
We are counting down the days until summer.

 

 


13.03.2017

Recipe N°10


Delicious granola recipe, coming up!


20.02.2017

Recipe N°9


Coeur Catering draagt veel zorg bij het uitkiezen van de producten waarmee ze koken.

De lekkere puur biologische Schotse zalm Label Rouge is er één van.

Dankzij dit label wordt de kwaliteit van de producten bewaakt en gekeurd. Op deze manier wordt een superieure smaak en kwaliteit gegarandeerd.

Een veelgebruikt dankbaar topproduct bij Coeur Catering.

#greatproductsmakedeliciousfood


07.02.2017

Recipe N°8


Hands on Gaston zet zijn laatste weken in op het mooiste winterterras van Gent: nog tot 18 februari vind je de culinaire pop-up in de feeërieke winterserre in de binnentuin van Design Museum Gent. Om het pop-upseizoen in grandeur te eindigen, slaan Hands on Gaston en Goodlife de handen in elkaar voor de allerlaatste editie van Goodlife Apero op 19 februari. Na dit slotfeest installeert Gaston zich opnieuw op zijn vaste stek, de rooftop van de Galveston.

Wat mag je verwachten?

Zondag 19 februari

2PM HIGH TEA & SLOW DANCING

Welkomstdrink & high tea buffet, by Coeur Catering
Slowkes dansen

4PM FANCY FOOD, NASTY DRINKS, SEXY SOUNDS

Open cocktailbar
Burgers, stoverij & meer
Goodlife supersound

10PM GET A ROOM

Last slow & lights out
Embrasse-moi idiot

Come join us for lots of fun and no hangover!


23.01.2017

Recipe N°7


Er staat een nieuwe workshop op de planning!

De workshop Duizend en één nachten vindt plaats op donderdag 2 maart @Gaston.
De menu ziet er alvast verrukkelijk uit:

Plat kikkererwtenbrood met humus, baba ghanoush en labneh za’atar / Pompoenballetjes met tahini /
Tataki van zalm met sumak / Lamskofte met pistache en taboulé van bulgur / Kip met olijf , sinaas en harissa /
Granité van granaatappel en limoen

Wees er snel bij en schrijf je nu in via workshop@coeurcatering.be.
De plaatsen zijn beperkt.

#pleasedotrythisathome


09.01.2017

Recipe N°6


One can not think well, love well, sleep well, if one has not dined well.

 

 

 

Wise words from Virginia Woolf.
Best wishes from the Coeur Catering team!


26.12.2016

Recipe N°5


Coeur Catering has gone live on Instagram. What can you expect on our feed?
Secret ingredients revealed, delicious easy to make recipes, some cooking inspiration, upcoming events and everything that goes on behind the scenes @coeurcatering.

#staytuned


14.12.2016

Vrie Wijs


Bulgur met butternut en kip met za’atar

500 gr bulgur / 1 butternutpompoen / honing / olijfolie / komijn / za’atar /
2 sinaasappelen / 50 gr gebakken / cashewnoten / 1 bussel platte peterselie / 700 gr kippedij

Kook de bulgur al dente, giet af en laat goed uitdampen. Snij de butternut in hapklare stukken en doe in een ovenschaal. Voeg wat honing, olijfolie, komijn en za’atarkruiden toe. Gaar een tiental minuten op 210°. Meng de butternut met de bulgur en voeg zeste van sinaas en een beetje sinaassap toe. Voeg de versneden cashewnoten en de gehakte platte peterselie toe. Versnij de kippedij grof en kruid af met een beetje komijn, peper, zout en voldoende za’atar. Gaar in de oven tot de kip volledig gaar is. Laat afkoelen, versnij en dresseer met de butternutbulgur.


05.12.2016

Recipe N°3


Lunchtime for our beloved friends of Turbulence.

Wat stond er op het menu?
Energy balls met amandelen, dadels en cacao
Salade van belugalinzen, pastinaak, notenolie, honing en geitenkaas (recipe online soon)
Bulgur, gegrilde butternut, za’atar en tahin (recipe online soon)
Baba ghanoush
Crème van knolselder en mosterd met gepekelde rode ui
Dip van rode paprika en granaatappelmelasse

En nog zoveel meer!


28.11.2016

What a success!


On the menu

SNACKS

Kaasbordje: Jonge Bellie van het Gentse Hinkelspel, Tierenteynmosterd
H
uufvlakke: Gentse kop, Tierenteynmosterd
Gemarineerde Spaanse olijven CO&OIL
Bordje “gemengd”: Jonge Bellie, huufvlakke, olijven
Droge worst: Slagerij Saint-Pierre Gent

FOOD

Croque “Gaston”: Breydelham met Jonge Bellie van het Gentse Hinkelspel
Dagsoep: Brood en boter (veggie)
Pasta Ragu: Varkensvlees van Brasvar uit Nevele & Belgisch rundvlees Blanc Bleu Belge
Pasta Boschampignons (veggie): Boschampignons, Tierenteyn à l’ancienne en butternut
Varkenswangetjes Brasvar Nevele: Winterraap, bospeen, Gentse Gruut, Lotus Speculoos, Tierenteyn à l’ancienne en krieltjes
Vegetarische winterse hutsepot (veggie)

SWEETS

Taart Julie’s House / Brownie Fondant Callebaut

 

PRAKTISCH

Hands on Gaston / Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

Van 19 november tot 18 februari
Open: donderdag t/m zondag: 11u00 – 18u00


16.11.2016

Ambachtelijk, artisanaal en lokaal


Gaston slaat de handen ineen met het Design Museum Gent ter gelegenheid van de tentoonstelling Hands On Design. De expo focust op noeste ambacht en eerlijk handwerk en zet vakmanschap weer op de pedestal die het verdient. ‘Hands on Design’ verenigt makers, designers en bedrijven met het oog op nieuwe producten die de meerwaarde en gevoelswaarde van handwerk in zich hebben.

Wie zich graag komt opwarmen bij Hands on Gaston, kan er de hele dag terecht voor een dampende kop koffie van De Draak uit Gent, vergezeld van een stuk taart van Julie’s House of een fondant brownie van Callebaut. Elke koffie of thee gaat bovendien gepaard met een iconische sneeuwbal van het Gentse Larmuseau.

Hands on Gaston settelt zich in een unieke pop-up winterserre in de pittoreske binnentuin van het Design Museum. Nadat u er een van de lokale specialiteiten heeft geproefd, kan u een bezoek brengen aan het Design Museum Gent of kuieren in de Gentse, historische binnenstad, die letterlijk aan uw voeten ligt. U kan deze pop-uplocatie ook afhuren, met of zonder geleid museumbezoek.

PRAKTISCH

Hands on Gaston
Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

Van 19 november tot 18 februari
Open: donderdag t/m zondag
11u00 – 18u00

info@coeurcatering.be
+ 32 496 109 209


08.11.2016

Little Italy


“Beste team van Coeur Catering,

Nu alle drukte gepasseerd is, wil ik jullie uitgebreid bedanken.
De reacties die we hebben ontvangen waren enorm positief.
En daar zijn we heel blij om want onze VIP-arrangementen zijn zeer belangrijk.
Daarnaast konden we rekenen op jullie flexibiliteit om mee te denken in het nieuwe café concept Cafellini.
Tenslotte zijn we ook dankbaar dat jullie er elke dag waren om samen alles te coördineren.
Jullie zijn niet alleen kwalitatief heel goed maar ook logistiek een sterk team, waar we met plezier mee samenwerken.

Hartelijk dank, namens Film Fest Gent.”


07.11.2016

It’s in the pocket


Coeur Catering vaart al enkele jaren zijn eigen koers, niet alleen met zijn onafhankelijk cateringbedrijf maar ook via projecten als Gaston en Hands on Gaston in het Design museum Gent. Niettemin wil het team van Coeur Catering langs deze weg de kans aangrijpen om vroegere partner Eric de Wagenaere van restaurant Coeur d’Artichaut veel succes te wensen in zijn nieuwe uitdaging, nu vaste waarde Restaurant Coeur d’Artichaut er definitief mee ophoudt. 


31.10.2016

Let’s spice it up


Deze winter palmt Gaston de exquise binnentuin van het Design Museum Gent in.

19 november — 18 februari 2016

Gentse rooftopbar en -restaurant Gaston installeert zich vanaf 19 november in de Gentse binnenstad. Drie maanden lang strijkt Gaston neer in de mooiste binnentuin van Gent: de groene binnenplaats van het Design Museum Gent.
De culinaire pop-up installeert zich in een feeërieke winterserre.

 

PRAKTISCH

Hands on Gaston
Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

Van 19 november tot 18 februari
gaston@coeurcatering.be
+ 32 496 109 209


20.10.2016

Cafellini x Dirty Dancing


Welke superkracht zou je willen?
Dat ik langere dagen kan maken.

Wat is je favoriete song?
B
arry White.

Wanneer en wat kookte je voor het eerst?
E
en ei.

Wat is je lievelingsgerecht?
P
asta.

Wat is je lievelingsgroente?
R
ode biet, krokante sla en ajuin.

Wat maakt je gelukkig op het werk?
V
eel werk.

Welke events zijn je het meeste bijgebleven?
F
ilmfestival.


15.10.2016

Ace & Tate Opening


Het is de 15de keer dat we met meer dan 150 man aan de slag gaan op FilmFest Gent om meer dan 20.000 VIP’s van catering te voorzien. Mark our words: dit wordt goed! #trots


07.10.2016

Coeur Catering x Alpro


Welke superkracht zou je willen?

Vliegen zou super zijn, maar op 2 plaatsen tegelijk zijn zou natuurlijk wel handig zijn voor deze job.


Wanneer en wat kookte je voor het eerst?

Rond men twaalfde, vrij basic, mengelmoes van wat ik in de keuken vinden kon. Ze waren zeer gelukkig.

 

Wat is je favoriete song?

We are young – Fun (happy song voor in de keuken)


Wat maakt je gelukkig op het werk?

Mensen die soms een jaar uitkeken naar hun trouwfeest gelukkig zien nadat we hun feest hebben verzorgd kortom andere mensen gelukkig zien met wat we voor hen hebben klaargemaakt.


Welke events zijn je het meeste bijgebleven?

Er zijn er verschillende maar uiteraard is het filmfest Gent één van de uitschieters, 10 dagen alles geven :).

Een ander feest was een haloweenfeest waar een heuse cast de videoclip van Thriller van Michael Jackson naspeelde, echt indrukwekkend.


26.08.2016

NIEUW: Koken met Coeur Catering


Gaston zet alweer zijn laatste dagen in en mag zich nog even het zonnigste dakterras van Gent noemen. Nog tot en met 31 augustus geniet je er in een imposant maar gemoedelijk kader van een slow cocktail, een dagverse lunch of een heerlijk diner. Bovendien biedt de rooftop een spectaculair zicht op de Gentse binnenstad, weg van alle drukte. De meeste avonden zijn volzet maar voor de lunch zijn er nog enkele plekjes. Reserveer snel via www.gaston-gent.be.


19.08.2016

Secret Recipe N°2


Wat is je ochtendritueel?
Kinderen uit bed – krant – granola


Wat is je favoriete song?

“First day of my life” – Bright Eyes


Wanneer en wat kookte je voor het eerst?
Liefde voor het koken begon rond mijn 13, kookprogramma van Jamie Oliver, Thaîse curry


Wat is je lievelingsgerecht?
Risotto al funghi con tartuffo + glas Montefalco (mag niet ontbreken)


Welke events zijn je het meeste bijgebleven?
Diner aan tafel voor 1000 man in samenwerking met sterrenchef Lieven Lootens  / Koken bij de Vlaamse ambassade in Parijs met zicht op de Eifeltoren / Fancy wildbuffet in de Vlaamse Opera met opgezette everzwijnen, de dag na het filmfestival (= iedereen doodop)


19.07.2016

Secret Recipe N°1


“Het culinaire concept steunt op twee pijlers: gezond en lokaal. Het team van Coeur Catering vertrok van lokale ingrediënten zoals biokaas van het Gentse Hinkelspel, Breydelham uit de Gentse regio en lokaal geteelde groenten, steevast met aandacht voor uitmuntende kwaliteit. Gezonde gerechten vormen de rode draad doorheen het menu. Frisse salades en lichte zomergerechten zetten de toon als lunch. Ook de zoetebekken onder ons komen er aan hun trekken.

Je schuift er aan gemoedelijke tables d’amis of wie wil, bestelt on-the-go. Ook aan de kleinsten werd gedacht: het hele menu is kidsproof en de locatie is de gedroomde plek om even af te koelen tijdens de voorspelde warmste zomer. Voeg aan dat culinaire concept het uitzonderlijke kader en verfrissende cultuurprogramma toe en je hebt een uniek rustpunt in hartje Gent.”

eventnews.be


05.07.2016

Church


We got a taste of the high life in Ghent and enjoyed cocktails in the clouds, while playing a game of petanque. Ready for another great story.

#‎rooftopgaston ‬‪#‎everysummerhasitsownstory‬


01.07.2016

A rooftop with a story


Onze twee favorieten om naar uit te kijken? Vanaf 1 juli zwaait Gaston zijn deuren open. De gemoedelijke pop-up verwelkomt je tot 31 augustus op zijn uitgestrekte rooftopterras. Ook Church – het culinaire en culturele rustpunt tijdens de Gentse Feesten – maakt zich op voor de tweede editie. Daarnaast hunkeren we nu al een beetje naar het najaar met het Filmfest en het officiële filmfestivalcafé. En voor de foodies die graag zelf kokerellen: dit najaar start Coeur Catering ook met kookworkshops.


03.06.2016

Eigen eventlocaties