animation

Maïscake met chorizo en rode bonencrème

Voeg 200 gr eieren, 120 gr zure room en 100 ml olie samen en klop goed door.

Voeg de volgende ingrediënten toe: 200 gr bloem, 8 gr bakpoeder, peper, zout, 4 gr chimichurrikruiden, 6 gr fijne blokjes chorizo, 200 gr maïskorrels, 120 gr fijne blokjes van rode paprika, 100 gr parmezaanschilfers en 10 gr fijngehakte look.

Vet een cakevorm in en stort de massa hierin uit. Bak 30 minuten op 170°C. Laat afkoelen en snijd in blokjes.

Maak ondertussen de crème van rode bonen door 500 gr uitgelekte en gespoelde gekookte rode bonen te mixen met 20 gr sambal, wat limoensap en zout.

Werk alle blokjes af met de crème van rode bonen en wat gebrande maïskorrels.


26.12.2019

Ecoeur N°3: Alternatief transport


Plaatpizza met gebofte biet, hazelnoot, dragenpesto en zachte geitenkaas

Pof rode bieten op zijn geheel in de oven. Schil ze en snij in blokjes.
Beleg een plaat met vers pizzadeeg.
Maak een Mornaysaus (Een alternatief op de bechamelsaus met verse zachte geitenkaas).
Beleg het deeg met de saus en de bietjes. Bak in de oven.
Werk af met crunch van hazelnoot, dragonpesto, extra geitenkaas en rucola.


06.12.2019

Coeur in the Clouds


Coeur Catering gaat al meer dan tien jaar prat op een duurzaam culinair verhaal op maat. Veggie, biologisch en lokaal. Deze visie trekken we door naar een ambitieus, concreet actieplan dat sinds 2018 in werking is. In onze tweewekelijkse blogposts doen we elk actiepunt stap voor stap uit de doeken.

 

Actiepunt N°2: Met zijn jarenlange expertise wil Coeur Catering voedselverspilling tegengaan op alle vlakken. Zo beantwoordt de aankoop van producten aan de reële vraag. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes, krijgen bereidingen een lang, tweede leven. Overschotten worden creatief herwerkt of gedoneerd aan kansarme gezinnen in samenwerking met Foodsavers.


20.11.2019

Recipe N°43


Coeur Catering gaat al meer dan tien jaar prat op een duurzaam culinair verhaal op maat. Veggie, biologisch en lokaal. Deze visie trekken we door naar een ambitieus, concreet actieplan dat sinds 2018 in werking is. In onze wekelijkse blogposts doen we elk actiepunt stap voor stap uit de doeken.


Actiepunt N°1: Coeur Catering blijft inzetten op duurzaam ondernemen. Zo investeert de cateraar in zonnepanelen, groene energie en isolatie, in de ambitie om steeds meer zijn ecologische voetafdruk te beperken. Hiervoor slaat Coeur Catering de handen in mekaar met Stad Gent en UGent, die advies en expertise leveren. Met trots maakt het Gents bedrijf deel uit van een select aantal cateraars die zich hierin onderscheiden.

30.10.2019

Recipe N°42


Afgelopen weken mocht Coeur Catering voor de vijftiende keer de catering verzorgen van Film Fest Gent, waar ons enthousiast team gedurende 10 dagen meer dan 25.000 VIP gasten verwelkomde op een van de vele recepties en walking dinners.

Gelukkig konden we ook dit jaar rekenen op enkele fantastische partners: voor het vijfde jaar op rij werkten we in tandem met Fast Forward Events en Levi Party Rental, die ons culinair verhaal op maat naadloos vertalen naar een prachtige setting.

Het is ondertussen bewezen dat deze combo wonderwel werkt. En daar worden wij bij Coeur Catering, de 25.000 gasten en het team van Film Fest Gent alleen maar gelukkig van. Onze baseline is dan ook niet voor niets: Happy People Make Great Food.


12.08.2019

Recipe N°41