animation

Speelse variant op “erwtjes en worteltjes”

 

Maak een marinade van fijngesneden sjalot (10 gr), look (5 gr), limoensap (50 ml), gember (3 cm), citroengras (2 stengels), sojasaus (60 gr), honing (40 gr), olijfolie (20 gr), sesamolie (40 gr), peper en zout.

 

Laat overnacht trekken in de koekast.

 

Snij verschillende kleuren wortel schuin in hapklare stukken en kook beetgaar in deze marinade. Haal uit en laat afkoelen.

 

Doe het zelfde met verse tuinbonen of edamamebonen.

 

Maak een dip van Griekse yoghurt en sumak. Doe dit onderaan een kommetje, schik er de groentjes op en werk af met gefruit wortellof of kiemgroenten en gepofte boekweit.

 

 

#happypeoplemakegreatfood


03.01.2019

Barco, dé state-of-the-artlocatie voor je bedrijfspresentatie


Coeur Catering trapt 2019 af met een nieuw lunchconcept. Onder de noemer Petites Coupures serveert Coeur Catering elke werkdag gezonde, lichte powerlunches in de Gentse collaborative workspace Ampla House. Petites Coupures suggereert een beknopte maar verrassende kaart en verwelkomt iedereen – leden én niet-leden – in een high-standard kader. Buiten de kantooruren en in het weekend wordt Ampla House verhuurd voor privé-events tot 100 personen, met Coeur Catering als exclusieve cateraar.

#happypeoplemakegreatfood


01.01.2019

Happy New Year!


Heb je ook interesse in een droomhuwelijk bij Gaston?
Aarzel niet om ons te contacteren: info@coeurcatering.be

Beelden: Ellen en Bram op Gaston.

#happypeoplemakegreatfood


10.12.2018

Venuez


Kip – olijf – sinaasappel – harissa

 

1 ui, fijn versnipperd / 1 teentje look, versnipperd / 500 gr kippedij / 300 gr butternutpompoen blokjes / honing / komijnpoeder / harissapepermolen / za’atar / zeste en sap van 2 sinaasappels / goede scheut witte wijn / 150 ml kippenbouillon / 1 el. kappertjes (op azijn) /2 el. olijven, grof gehakt / 2 el. fijngesneden dadels / ½ bussel platte peterselie

Verhit een pot op het vuur met wat olijfolie. Stoof de ui, look en butternutblokjes aan en kruid alvast een eerste keer met een kneep honing, komijnpoeder, harissapeper, zeste van sinaas en 1 el. za’atar. Blus met witte wijn, kippenbouillon en sinaasappelsap.

Snij de kip in hapklare stukken en bak krokant in de oven (210°,7 minuten), gekruid met wat olijfolie, peper, zout, komijn en wat extra za’atar. Voeg de kip toe aan de pot en laat zachtjes sudderen.

Werk het stoofpotje af met kappertjes (inclusief een beetje van hun sap), olijven en dadels. Breng mooi op smaak, extra kruiden indien nodig en dresseer met platte peterselie. Serveer met rijst en laat het smaken!

 

#happypeoplemakegreatfood


19.11.2018

The Ritual of Yalda


Vorige week lanceerde H&M zijn designer samenwerking met Moschino. Een geweldig feest dankzij WE MAKE YOU HAPPY en een kleurrijk walking dinner by yours truly, Coeur Catering.

#happypeoplemakegreatfood


05.11.2018

Recipe N°37