animation

Ain’t no party like a private party. En al zeker niet wanneer Coeur Catering de handen in mekaar slaat met event agency suprême Clouds. Keer op keer zorgt deze mix voor een unieke culinaire en conceptuele kruisbestuiving, gegarandeerd voor een spetterend feest. On to the next one!


29.11.2019

Ecoeur N°2: Van food waste naar Foodsavers


Granité van rabarber

Kook 200 gr water met 100 gr suiker op en laat afkoelen.

Meng met  400 gr vers rabarbersap, 70 gr vodka en het sap van 1/3 limoen.

Stort in een platte ovenschaal en plaats in de diepvries. Roer met een vork om de 3 uur los tot je de luchtige textuur van granité bekomt. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte doos.


07.11.2019

Ecoeur N°1: Op naar 2020


Wortelcake met crème van kardemom

Klop 225 gr eieren op met 100 gr bruine suiker en 100 gr cassonade. Voeg geleidelijk aan 250 gr arachideolie toe, gevolgd door 250 gr zelfrijzende bloem en 1/2 zakje bakpoeder.

Voeg 300 gr versgeraspte wortels toe met 25 gr vanillesuiker, een klein scheutje azijn, een snuif kaneel en five spices en finaal wat zeste van sinaas.

Schep over in een voorgeboterde cakevorm en bak gedurende 25 minuten af op 165°C.

Maak ondertussen de kardemoncrème door 50 gr eigeel op te kloppen met 50 gr suiker, 350 gr mascarpone en 1,5 gr gemalen kardemom.


24.10.2019

Film Fest Gent 2019


Vegetarische vol-au-vent

Ingrediënten:
250 g sjalot
250 g knolselder
250 g kastanjechampignons
250 g shitake
250 g oesterzwam
250 g quornblokjes
melk
room
truffelpasta

Stoof de sjalotjes aan in boter. Voeg hier de knolselder en quorn aan toe. Bak de champignons mooi bruin in boter en kruid af met peper en zout. Meng alles en blus met room of melk en room (50/50 mengeling) tot ze net onderstaan. Laat de saus even inkoken, kruid daarna verder af met truffelpasta, peper en zout. Indien nodig kan de saus gedikt worden, echter als deze met pasta gegeten wordt is dat niet echt nodig, dan dikt de saus automatisch.

22.07.2019

Recipe N°40


Naar jaarlijkse traditie heeft Coeur Catering naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag op 11 juli een walking dinner mogen verzorgen voor de Vlaamse Delegatie in Parijs voor 300 genodigden in het prachtige historische kader van Chambre de Commerce et d’Industrie vlak bij de Arc de Triomphe, waarbij we het beste van de Vlaamse keuken hebben kunnen aanbieden.
Ook in het Noorden van Frankrijk in het Musée de Flanders in Cassel deed Coeur Catering een walking dinner voor 250 gasten in de prachtige tuin met een vergezicht op de omgeving naar aanleiding van de nieuwe expositie rond de Vlaamse Meesters die daar van start gaat, en dit met aangepaste gerechtjes zoals Rubens’ Mooie Meid en een biertje Van Eyck.

08.07.2019

Rooftop Gaston luidt de zomer in met wervelende start