animation

Ben je dynamisch en heb je pakken energie die je graag wil delen met je team?  Heb je een hart voor Gent, food, cultuur en een inspirerende werkomgeving? Tot slot, klinken hospitality en beleving je als muziek in de oren?

Coeur Catering heeft misschien wel de perfecte job voor jou bij Muziekcentrum De Bijloke (MDB) en het STAM(café). Onze baseline is catering with a heart: we hebben een groot hart voor onze medewerkers en klanten, voor creativiteit, voor duurzame producten en processen, voor vernieuwing.

We rekruteren momenteel een site manager en verantwoordelijke om dit project met een hart in goede banen te leiden. Ontdek de vacatures voor site manager en verantwoordelijke via de volgende link.

Zin om te solliciteren of meer inlichtingen? Neem contact op met Valeria De Leeuw via valeria@coeurcatering.be of +32 499 55 20 20.


06.02.2020

E-Coeur N°5: Van mei plasticvrij naar 365 dagen plasticbewust


Coeur Catering zet het jaar 2020 culinair en cultureel in met een openbaar project dat boekdelen spreekt. We treden op als exclusieve partner tijdens ‘Van Eyck. Een optische revolutie’, de monumentale retrospectieve rond grootmeester, Jan Van Eyck, in het Museum voor Schone Kunsten.

Tijdens de tentoonstelling, de grootste Jan Van Eyck-expo ooit, vind je ons gepassioneerde terug in keukens van dit het instituut, waar we culinaire cultuur en exclusieve gerechtjes à la ‘Het Lam Gods’ of ‘Van Eyck’ Tripel Bier maat serveren.

‘Van Eyck. Een optische revolutie’ loopt van 1 februari tot 30 april 2020. Interesse om een exclusieve nocturne te organiseren of in te tekenen op een van de publieksnocturnes? Neem vrijblijvend contact op via sebastiaan@coeurcatering.be.


22.01.2020

E-Coeur N°4: Duurzame catering


Maïscake met chorizo en rode bonencrème

Voeg 200 gr eieren, 120 gr zure room en 100 ml olie samen en klop goed door.

Voeg de volgende ingrediënten toe: 200 gr bloem, 8 gr bakpoeder, peper, zout, 4 gr chimichurrikruiden, 6 gr fijne blokjes chorizo, 200 gr maïskorrels, 120 gr fijne blokjes van rode paprika, 100 gr parmezaanschilfers en 10 gr fijngehakte look.

Vet een cakevorm in en stort de massa hierin uit. Bak 30 minuten op 170°C. Laat afkoelen en snijd in blokjes.

Maak ondertussen de crème van rode bonen door 500 gr uitgelekte en gespoelde gekookte rode bonen te mixen met 20 gr sambal, wat limoensap en zout.

Werk alle blokjes af met de crème van rode bonen en wat gebrande maïskorrels.


26.12.2019

Ecoeur N°3: Alternatief transport


Plaatpizza met gebofte biet, hazelnoot, dragenpesto en zachte geitenkaas

Pof rode bieten op zijn geheel in de oven. Schil ze en snij in blokjes.
Beleg een plaat met vers pizzadeeg.
Maak een Mornaysaus (Een alternatief op de bechamelsaus met verse zachte geitenkaas).
Beleg het deeg met de saus en de bietjes. Bak in de oven.
Werk af met crunch van hazelnoot, dragonpesto, extra geitenkaas en rucola.


06.12.2019

Coeur in the Clouds


Coeur Catering gaat al meer dan tien jaar prat op een duurzaam culinair verhaal op maat. Veggie, biologisch en lokaal. Deze visie trekken we door naar een ambitieus, concreet actieplan dat sinds 2018 in werking is. In onze tweewekelijkse blogposts doen we elk actiepunt stap voor stap uit de doeken.

 

Actiepunt N°2: Met zijn jarenlange expertise wil Coeur Catering voedselverspilling tegengaan op alle vlakken. Zo beantwoordt de aankoop van producten aan de reële vraag. Dankzij optimalisatie van snelkoeling en duurzame bewaarmethodes, krijgen bereidingen een lang, tweede leven. Overschotten worden creatief herwerkt of gedoneerd aan kansarme gezinnen in samenwerking met Foodsavers.


20.11.2019

Recipe N°43