animation

Coeur Catering gaat al meer dan tien jaar prat op een duurzaam culinair verhaal op maat. Veggie, biologisch en lokaal. Deze visie trekken we door naar een ambitieus, concreet actieplan dat sinds 2018 in werking is. In onze wekelijkse blogposts doen we elk actiepunt stap voor stap uit de doeken.


Actiepunt N°1: Coeur Catering blijft inzetten op duurzaam ondernemen. Zo investeert de cateraar in zonnepanelen, groene energie en isolatie, in de ambitie om steeds meer zijn ecologische voetafdruk te beperken. Hiervoor slaat Coeur Catering de handen in mekaar met Stad Gent en UGent, die advies en expertise leveren. Met trots maakt het Gents bedrijf deel uit van een select aantal cateraars die zich hierin onderscheiden.

30.10.2019

Recipe N°42


Afgelopen weken mocht Coeur Catering voor de vijftiende keer de catering verzorgen van Film Fest Gent, waar ons enthousiast team gedurende 10 dagen meer dan 25.000 VIP gasten verwelkomde op een van de vele recepties en walking dinners.

Gelukkig konden we ook dit jaar rekenen op enkele fantastische partners: voor het vijfde jaar op rij werkten we in tandem met Fast Forward Events en Levi Party Rental, die ons culinair verhaal op maat naadloos vertalen naar een prachtige setting.

Het is ondertussen bewezen dat deze combo wonderwel werkt. En daar worden wij bij Coeur Catering, de 25.000 gasten en het team van Film Fest Gent alleen maar gelukkig van. Onze baseline is dan ook niet voor niets: Happy People Make Great Food.


12.08.2019

Recipe N°41


Gravad lax by Gaston

Ingrediënten:
500 g zalmfilet
250 g zeezout
125 g suiker
5 stuks citroen sap + zeste
3 stuks limoen sap + zeste
1 grote bos dille
2,5 dl Bombay Sapphire
1,25 dl Fever Tree Indian Tonic
20 g roze peperbollen

Vraag aan jouw vishandelaar om de zalmfilet deepskin te ontvellen, zodat het overtollig vet weggesneden is. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de zalm gedurende 48 uur onder gewicht in de koeling. Haal de zalm uit de marinade en spoel deze goed af. Versnijd naar wens in carpaccio, tartaar of balk. Werk af naar keuze met gemarineerde komkommer, structuren van rode biet, gel van yuzu, zeste van pompelmoes en erwtencress.

15.07.2019

Vlaamse Feestdag in Parijs


Afgelopen maandag was het eindelijk zover: we openden officieel de deuren van het zaligste dakterras van Gent en omstreken. Ook dit jaar waren jullie in grote getale en met veel enthousiasme aanwezig. Samen met onze vele partners zette Coeur Catering zijn beste beentje voor opdat geen enkele genodigde dorst of honger leed. En het mag gezegd worden, de sfeer zat goed. Boutique Musique stond in voor de good vibes, de laatavondzon zorgde voor dat zalige zomergevoel. Wil jij ook genieten van een zonovergoten aperitief of lunch op ons terras? Dakrestaurant en rooftop bar Gaston is nog open tot eind augustus. Reserveer jouw tafeltje hier online!


01.07.2019

Grimbergen Experience Days


Dakrestaurant Gaston stoomt zich klaar voor een zalige zomer en doet dit met een fonkelnieuwe menukaart. Wat dacht je van een prikkelende Thaise rundersalade met chili of een verfrissende Gravad lax? Ontdek deze en tal van andere heerlijke gerechten die je helpen het hoofd koel te houden tijdens elke zomerpiek hier. Kan je alvast niet meer wachten? Reserveer jouw tafeltje op onze pop-up rooftop hier online.


10.06.2019

Coeur Catering blaast nieuw leven
in Red Loft